malama's blog

Just another Blogs.sch.gr site

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: ένα παράθυρο στον κόσμο….;;;; ή είσοδος σε πραγματικό εφιάλτη….;;;;

Από μας εξαρτάται και τη χρήση που κάνουμε στο διαδίκτυο.  Χρειάζεται συνετή, ορθολογική χρήση, γιατί τα πάντα μπορούν να συμβούν σε όλους μας ανά πάσα στιγμή!!!!

Για παράδειγμα: μην δίνετε τα προσωπικά σας στοιχεία (όπως ηλεκτρονική διεύθυνση, τη διεύθυνση του σπιτιού ή του σχολείου σου ή τον αριθμό του τηλεφώνου σου), μην αποκαλύπτετε τον κωδικό πρόσβασης (password), μην επιχειρείτε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου για την αγορά προϊόντων από εταιρείες αμφιβόλου ποιότητας.

Γενικότερα να είστε επιφυλακτικοί και ιδιαίτερα προσεκτικοί. Τα άτομα που γνωρίζετε στο διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι. Μπορεί να σας λένε ψέματα, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Ποτέ μη δεχτείς να συναντήσεις αγνώστους που γνώρισες στο Διαδίκτυο. Εάν θελήσεις να συναντήσεις κάποιον, φρόντισε αυτό να γίνεται πάντα σε δημόσιο χώρο και με τη συνοδεία του γονιού σου ή ενός ενήλικα τον οποίο εμπιστεύεσαι.

Αν κάποιος σου στείλει ένα απρεπές μήνυμα ή μια απρεπή εικόνα ή σε παρενοχλεί στο διαδίκτυο μπορείς να καλέσεις το τηλέφωνο 8001180015 χωρίς χρέωση και να ζητήσεις ανώνυμα βοήθεια από ειδικούς του ελληνικού κέντρου ασφαλούς Διαδικτύου.

Μην ανοίγετε μηνύματα e-mail και επισυναπτόμενα αρχεία από άγνωστους αποστολείς με περίεργα θέματα ή χωρίς θέμα. Είναι πολύ πιθανό να περιέχουν ιούς και να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στον υπολογιστή σας. Μη χρησιμοποιείτε άκριτα οποιοδήποτε πρόγραμμα βρίσκετε στο διαδίκτυο. Δεν είναι όλα τα προγράμματα ασφαλή, ακόμη και αν εμφανίζονται ως παιχνίδια.

Ανάπτυξε κριτική διάθεση σε ό,τι διαβάζεις στο διαδίκτυο. Μην εμπιστεύεσαι αμέσως ό,τι δεις. Ελέγξε την εγκυρότητα της πληροφορίας και διασταύρωσε πάντα το υλικό που βρίσκεις με άλλες πηγές. Σκέψου καλά πριν δημοσιεύσεις οτιδήποτε. Προστάτευσε την ιδιωτική ζωή τη δική σου, της οικογένειάς σου, των φίλων σου.

Συμπερασματικά φαίνεται ότι παρόλο τους κινδύνους το διαδίκτυο είναι ένα «ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο». Βοηθά πολύ στην επικοινωνία και στην ενημέρωση, αρκεί να χρησιμοποιείται με μέτρο, κριτική στάση και ορθολογισμό.

Σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση!

Δημοσιεύτηκε στις Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014 στις 00:03 και βρίσκεται κάτω από Χωρίς κατηγορία. Μπορείς να παρακολουθείς τα σχόλια για το άρθρο χρησιμοποιώντας RSS 2.0 τροφοδότης (feed). Μπορείς να πας στο τέλος και να αφήσεις σχόλιο. Το Pinging προσωρινά δεν επιτρέπεται..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση