Το Athens  Science Festival, η ετήσια γιορτή της επιστήμης, θα διεξαχθεί εφέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επιβάλει η πανδημία, διαδικτυακά, από το Σάββατο 27 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Στην ανανεωμένη ψηφιακή του μορφή, το φεστιβάλ θα αναδείξει, σε ζωντανή πανελλήνια μετάδοση από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, τις πιο σύγχρονες εξελίξεις σε τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Καινοτομίας, αλλά και τη σχέση Τέχνης και Επιστήμης.

Ανάμεσα στις σημαντικές εκδηλώσεις και προβολές του, για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ, εντοπίσαμε μιαν άκρως ενδιαφέρουσα δράση η οποία συνδέει τα μαθηματικά με την τέχνη του χορού. Πρόκειται για την εκδήλωση «Math in Motion: Χορεύοντας τα Μαθηματικά», από την ομάδα νέων εκπαιδευτών, που υλοποιούν εργαστήρια και δράσεις με σκοπό να εμπνεύσουν παιδιά, εφήβους και ενήλικες, φέρνοντας μια εναλλακτική μέθοδο διδασκαλίας των Μαθηματικών.

«Πώς μπορεί να διδάξει κάποιος Μαθηματικά μέσω της κίνησης του σώματος, με μουσική, παιχνίδι, συνεργασία και αυτοσχεδιασμό; Απαντήσεις σε αυτά έρχεται να δώσει η ομάδα του Maths in Motion μέσα από ένα εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με διαδραστικές ασκήσεις οι οποίες μπορούν να αφυπνίσουν τις αισθήσεις των μαθητών μπροστά… αλλά και πίσω από μια οθόνη!», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση, που θα γίνει το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 από τις 18:00 – 19:30, στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/FztpaGcChu9fNLRZ7

Θα δοθεί προτεραιότητα σε καθηγητές Μαθηματικών καθώς και Βεβαίωση Συμμετοχής.

Αρχικό άρθρο ΕΔΩ



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *