Όποιος μπορεί να κάνει σωστά μαθηματικές πράξεις, παίρνει δωρεάν ό,τι προλάβει

Σε αυτό το παντοπωλείο στη Νέα Υόρκη, όταν ένας πελάτης φτάσει στο ταμείο δεν είναι απαραίτητο να βγάλει πορτοφόλι. Αρκεί να μπορεί να κάνει σωστά απλές μαθηματικές πράξεις.

Ο Αχμέντ Αλουάν, που εργάζεται ως ταμίας στο παντοπωλείο του πατέρα του που βρίσκεται στο Μπρονξ, αποφάσισε πρόσφατα να αρχίσει να παίζει ένα παιχνίδι με τους πελάτες του. Και από τότε έγινε viral.

Οι κανόνες είναι απλοί. Δίνει στον πελάτη ένα εύκολο μαθηματικό πρόβλημα και αν αυτός απαντήσει σωστά, τότε έχει στη διάθεσή του πέντε δευτερόλεπτα, για να πάρει ό,τι θέλει- και προλάβει- από τα ράφια. Χωρίς να πληρώσει τίποτα.

Στα βίντεο που αναρτά ο Αλουάν στα social media, οι ερωτήσεις που κάνει στους πελάτες είναι απλές, όπως «πόσο κάνει 5Χ5» ή «9Χ9-5». Κάποιοι από τους πελάτες είναι άνθρωποι που γνωρίζει χρόνια, άλλοι είναι εντελώς άγνωστοι. Ήδη, ο 20χρονος έχει κάνει αίσθηση, αφού έχει αποκτήσει περισσότερους από 300.000 followers στο TikTok και 17.000 στο Instagram.

«Είναι ένας τρόπος να διασκεδάσεις και να εκπαιδεύσεις ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ τους κάνεις να χαμογελούν», λέει ο 20χρονος Αλουάν, φοιτητής φαρμακευτικής, μιλώντας στο CNN. Ο ίδιος πληρώνει από την τσέπη του ό,τι χαρίζει. Η κύρια ανησυχία του, εξηγεί, δεν είναι τα χρήματα, αλλά το πώς θα βοηθήσει ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα να κρατήσουν τα χρήματά τους για δαπάνες πρώτης προτεραιότητας, όπως το ενοίκιο και οι λογαριασμοί.

Ο Αχμέντ Αλουάν δηλώνει ότι σκοπεύει να συνεχίσει αυτό το παιχνίδι, ενώ ξεκίνησε και διαδικτυακό έρανο, προκειμένου να μπορέσει να βοηθήσει περισσότερους. «Τα χρήματα θα διατεθούν για προϊόντα και τρόφιμα που θα χρησιμοποιηθούν για τις προκλήσεις, ή ακόμη και απλές δωρεές για πελάτες που έχουν ανάγκη», δηλώνει.

Αρχικό άρθρο ΕΔΩ

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *