FILO-LOGOS

Λιναρίτη Μαρία-6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου

Πρώτες ενθυμήσεις-Πηνελόπη Δέλτα

Φεβ 201925

Πηνελόπη Δέλτα: μετατροπή λογοτεχνικού κειμένου σε μαθητική ταινία μικρού μήκους 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου 2014-2015

6 Σχόλια στο άρθρο

“Πρώτες ενθυμήσεις-Πηνελόπη Δέλτα”

 1. Απρίλιος 16, 2019 στις 23:04       Μάνος Αλεγκάκης Έγραψε:

  Συγχαρητηρια!! Εξαιρετική δουλειά απο τα παιδια αυτα. Έπαιξαν ακριβώς την ζωη της Πηνελοπης Δελτα τοσο στον θεατρικό όσο και στον ιστορικο τομέα. Βλέποντας λοιπον το φανταστικό αυτο έργο νιώθουμε αρκετα συναισθήματα. Με λίγα λόγια μας δείχνει την αγριάδα που χρησιμοποιούσαν οι γονείς στα παιδια τους και κυρίως ο πατέρας. Ευτυχως στις μέρες μας οι σχέσεις η γονέων και παιδιών εχουν αλλάξει προς το καλύτερο!!


 2. Μάρτιος 12, 2019 στις 01:03       Ζαχαρενια Χριστοφάκη Έγραψε:

  Υπέροχη δουλειά!!!Συγχαρητήρια στα παιδιά που παρά το νεαρό της ηλικίας τους κατάφεραν να δώσουν ζωντάνια στο κείμενο της Πηνελοπης Δέλτα αλλά και να αναδείξουν την σκληρότητα των γονεων εκείνης της εποχής..Ευτυχώς, στις μέρες μας οι σχέσεις γονέων-παιδιών έχουν βελτιωθεί και υπάρχει αγάπη αλλά και εκτίμηση μεταξύ των μελών μιας οικογένειας.Βέβαια, αυτό το φαινόμενο δεν έχει εξαληφθει ακόμη πληρως, αλλά πιστεύω πως με το πέρασμα του χρόνου όλο και λιγότερα παιδιά θα βιώνουν τέτοιες, δύσκολες καταστάσεις..


 3. Μάρτιος 11, 2019 στις 23:52       Κωνσταντίνα Αλεξάνδρου Έγραψε:

  Βλέποντας την ταινία της Πηνελόπη Δέλτα αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο ήταν τα ανάμεικτα συναισθήματα που ένιωθε η Πηνελόπη για τον πατέρα της.Στη σημερινή κοινωνία αν ένα παιδί βρισκόταν σε παρόμοια θέση και αντιμετώπιζε μια ανάλογη συμπεριφορά από τον πατέρα του δεν θα ένιωθε αισθήματα αγαπης και θαυμασμού όπως η Πηνελόπη αλλα απομάκρυνσης και μίσους . Ακόμη, μου άρεσε η ιδέα που είχαν τα παιδιά του σχολείου μας να σκηνοθετησουν το λογοτεχνικο κείμενο της Πηνελόπη Δέλτα έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να το καταλάβει καλύτερα .


 4. Μάρτιος 11, 2019 στις 14:08       Κατερίνα Καραγιαννίδου Έγραψε:

  Πολύ ωραία δουλειά πραγματικά…τα παιδιά κατάφεραν με μεγάλη επιτυχία να αναπαραστήσουν τις σκηνές που περιγράφονται στις «πρώτες ενθυμήσεις».Όλοι είχαν το ύφος που αναλογούσε στο ρόλο τους.Ακόμα και οι ενδυμασίες θύμιζαν την εποχή εκείνη.Η Πηνελόπη Δέλτα μας μιλάει για το ξύλο που δέχονταν αυτή και τα αδέρφια της και από τους δύο γονείς.Ωστόσο αυτό δεν ήταν διόλου ασυνήθιστο για την εποχή…Ίσα ίσα που υπήρχαν και πολύ χειρότερες καταστάσεις!Θα έρθω λοιπόν και εγώ να συμφωνήσω με τον Πέτρο και το Νίκο στο κομμάτι της ενδοοικογενειακής βίας…Χαίρομαι πάρα πολύ που οι τρόποι διαπαιδαγώγησης έχουν αλλάξει στις μέρες μας και ελπίζω να δεχτούν ακόμα περισσότερες βελτιώσεις στο μέλλον


 5. Μάρτιος 8, 2019 στις 19:00       Πέτρος Κατσαβούνης Έγραψε:

  Συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση του Νικόλα.Ιδιαίτερα μου άρεσε η ηθοποιία του παιδιού που παριστάνει τον πατέρα δείχνοντας την αυταρχικότητα του τότε πατέρα αλλά και την εντιμότητά του.Επίσης η ταινία αυτή δείχνει τον τρόμο των παιδιών προς τον πατέρα αλλά και τον σεβασμό που είχαν για αυτόν.Τέλος χαίρομαι που οι σχέσεις παιδιών-γωνιών έχουν αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια και ελπίζω οι σχέσεις αυτές να γίνονται όλο και καλύτερες.


 6. Μάρτιος 2, 2019 στις 12:42       Νίκος Μποτζάκης Έγραψε:

  Μου άρεσε πολύ η μετατροπή του λογοτεχνικού κειμένου σε ταινία από τα παιδιά του σχολείου μας. Βλέποντας την ταινία,κατάλαβα καλύτερα το κείμενο της Πηνελόπης Δέλτα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η αυστηρότητα του πατέρα αλλά και η εντιμότητα και η δικαιοσύνη που τον χαρακτήριζαν. Πάντως χαίρομαι που στις μέρες μας έχουν αλλάξει οι σχέσεις των γονιών με εμάς τα παιδιά…δεν θα μου άρεσε καθόλου να τρώω ξύλο.


Φεβρουάριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν   Μαρ »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

TranslateΆνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων