Αναπαραστάσεις της ασπίδας (και άλλες δραστηριότητες)

Εδώ θα δημοσιεύονται απόπειρες αναπαράστασης της ασπίδας, καθώς και άλλα “παράγωγα” από δραστηριότητες της εφαρμογής που υλοποιούν οι ίδιοι οι μαθητές/τριες!

Δείτε παρακάτω μια πολύ ωραία προσπάθεια από το 3ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων: η ασπίδα του Αχιλλέα με τα μάτια των παιδιών!

3 Σχόλια


 1. Αφού ολοκληρώσαμε την Ιλιάδα στο Γυμνάσιο Σίφνου εξερευνήσαμε τα έθιμα του γάμου στο πέρασμα των αιώνων. Συνδυάσαμε τις ομηρικές αναφορές στην περιγραφή της Ασπίδας του Αχιλλέα με τα κείμενα στις πρώτες ενότητες από το Ανθολόγιο (Αρχαία Ελλάδα. Ο τόπος και οι άνθρωποι). Στην ενότητα με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του ιστολογίου, μπορείτε να δείτε τα φύλλα εργασίας, καθώς και ενδεικτικές εργασίες των ομάδων. Να πω ότι διασκεδάσαμε αρκετά!


 2. Στην προσπάθειά μσς να μάθουμε για τα μέταλλα και τη χρήση τους από τον άνθρωπο, εντυπωσιαστήκαμε με την Ασπίδα του Αχιλλέα και σταθήκαμε σ’αυτήν.
  Ταξιδεύοντας στο διαδίκτυο και συλλέγοντας πληροφορίες χρήσιμες για την εργασία μας, βρήκαμε το ιστολόγιό σας με τη σχετικη θεματική.
  Μας βοηθήσατε μέσα από το παιχνίδι με τους μεγενθυντικούς φακούς να την παρατηρήσουμε καλύτερα.
  Διασκεδάσαμε πολύ και σας ευχαριστούμε!
  Οι νηπιαγωγοί και οι μαθητές του ολοήμερου τμήματος του 3ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων.


 3. Και εμείς σας ευχαριστούμε. Συγχαρητήρια σε όλους σας! Η Ασπίδα σας είναι ολόχρωμη, ολοζώντανη, σαν να ακούμε τον ίδιο τον Όμηρο να την περιγράφει, πραγματική Ασπίδα της Ειρήνης.

Αφήστε μια απάντηση