ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ …. ΜΑΖΙ – Ο ΑΚΗΣ ΣΠΙΤΑΚΗΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΟΥ

3η Αποστολή για το Έργο: “Μένουμε σπίτι… Μαζί”

ΘΕΜΑ:  Ο Άκης Σπιτάκης έχασε το Λεξικό του!!


Η 3η Αποστολή έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την Παγκόσμια  Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ( 2 Απριλίου είναι τα γενέθλια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, του πιο γνωστού παραμυθά)
Τα παιδιά θα πάρουν ένα μήνυμα από τον Άκη Σπιτάκη με το βίντεο που ακολουθεί, μέσα από μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, στο οποίο καλούνται να βρουν και να φωτογραφίσουν ένα αντικείμενο στο σπίτι τους που ξεκινά από ένα αρχικό γράμμα της αλφαβήτας. Το δικό μας γράμμα είναι το : Ζ

 

Στη συνέχεια θα μου στείλετε τις φωτογραφίες σας και θα δημιουργήσουμε ένα Συνεργατικό Λεξικό σε συνεργασία με άλλα Νηπιαγωγεία!!!
Η εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται στο παρακάτω link…. και λειτουργεί μόνο σε κινητό  ή tablet…

Ο Σύνδεσμος θα σας οδηγήσει στην παρακάτω εικόνα…..
ΟΔΗΓΙΕΣ: Κατεβάζετε την εφαρμογή και ακολουθείτε τις οδηγίες. Πατάτε πάνω στο εικονίδιο και ξεκινά η προβολή. Αν ακούτε αλλά δεν βλέπετε, γυρίστε το τηλέφωνο σας δεξιά ή αριστερά μέχρι να εντοπίσετε τους ήρωες. Υπάρχουν τρεις σκηνές. Για να μεταφερθείτε στην επόμενη πατάτε επόμενη ή βίντεο.
Αν δυσκολευτείτε δείτε το βίντεο από εδώ!!!

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Στη φωτογραφία που θα μου στείλετε πρέπει να γράψετε σε μια καρτέλα και τη λέξη του αντικειμένου όπως μπορείτε..και να την τοποθετήσετε σε εμφανές  μέρος …

Ας γνωρίσουμε το Γράμμα Ζ….. Ένα γράμμα μια Ιστορία….

(Το βίντεο είναι από το Educational TV Greece (youtube)
Η πρώτη εκπαιδευτική σειρά κινουμένων σχεδίων ελληνικής παραγωγής. Στοχεύει στη μάθηση της ελληνικής αλφαβήτου και γλώσσας μέσα από την ψυχαγωγία.)

Παιχνίδι με το Ζ  – Αντιστοιχίσεις – Ταίριαξε τις Εικόνες με τις Λέξεις!!!!

https://learningapps.org/display?v=p14ny2oia20

Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.