Μανιταρόπιτα
24 Ιανουαρίου 2014 niforatou andrianh
Υλικά (Σερβίρει 10)
- 1 σφολιάτα
- 1/4 τριμμένο κασέρι
- 1/4 τριμμένο gouda
- 1/4 τριμμένο regato
- 1 μεγάλη κονσέρβα και μία μικρή μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 κρεμμύδια φρέσκα ή 1 ξερό
- λίγο άνιθο
- λευκό κρασί
- 1 κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)
Εκτέλεση συνταγής
Σ’ ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή για ελαφρύτερη γεύση 1 μεγάλοξερό κρεμμύδι), προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλει όλα του τα υγρά, σβήνουμε μ’ ένα ποτηράκι λευκό κρασί και αφού εξατμισθεί εντελώς , προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τον άνιθο.(το μίγμα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό απο υγρά)
Στρώνουμε σε έλαχιστα λαδωμένο ταψί (με πινέλο) ΕΝΑ φύλλο σφολιάτας , τα τριμμένα τυριά , το μίγμα με τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει στο πλάι τα φύλλα και ψηθεί καλά το φύλλο απο κάτω (στους 180 C στον αέρα για 45 λεπτά).
Σημειώσεις συνταγής
Στη συγκεκριμένη παραλλαγή δε βάζουμε φύλλο από πάνω, παρά αφήνουμε ξεσκέπαστη την πίτα από πάνω. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν πίτσα.
Δημοσιευμένο στην κατηγορία ΟΡΕΚΤΙΚΑ .
Πρόσφατα σχόλια