Ξιφίας σουβλάκι

17 Ιανουαρίου 2014 niforatou andrianh

 

 

 

ξιφιας σουβλακι

 

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό ψάρι ξιφία
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 μεγάλη ντομάτα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές λάδι
  • 12 ξύλινες μικρές σούβλες
  • Ρίγανη

 

Ξεπλύνετε το ψάρι κι αφήστε το να στραγγίξει καλά. Κόψτε το σε κύβους μπουκιάς. Κόψτε το κρεμμύδι, την πιπεριά και την ντομάτα σε τετράγωνα κομμάτια. Περάστε στις σούβλες τα κομμάτια του ψαριού βάζοντας ανάμεσα ένα κομματάκι κρεμμυδιού, ένα πιπεριάς και ένα ντομάτας. Αραδιάστε τα σουβλάκια σε πιατέλα, αλατοπιπερώστε και αλείψτε τα με λάδι. Ψήστε τα στα κάρβουνα ή στο γκριλ 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθούν, γιατί θα στεγνώσει το ψάρι. Τοποθετήστε τα σε πιατέλα. Σ’ ένα βαζάκι με καλό κλείσιμο χτυπήστε το χυμό λεμονιού με το λάδι και περιχύστε τα σουβλάκια. Αν θέλετε, πασπαλίστε τα με λίγη ρίγανη. Σερβίρετέ τα αμέσως.

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΨΑΡΙΑ .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    Kατηγορίες

    Μεταστοιχεία


    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση