Κοτόπουλο Parmigiana (παρμεζάνα)

17 Ιανουαρίου 2014 niforatou andrianh

chiken parmejana

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλο και πέτσα

1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1 φλιτζάνι σάλτσα μαρινάρα (σάλτσα ντομάτας για μακαρόνια έτοιμη ή σπιτική)
1/2 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένο
1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Προετοιμασία:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και το πιπέρι.
Ανοίγουμε τα στήθη του κοτόπουλου, τα τοποθετούμε μεταξύ δύο φύλλων πλαστικής μεμβράνης και τα χτυπάμε ελαφρά να πλατύνουν.
Βουτάμε το κοτόπουλο στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια μέσα από την τριμμένη φρυγανιά. Λαδώστε ελαφρά ένα πυρίμαχο ταψί και τοποθετήστε σε αυτό το παναρισμένο κοτόπουλο. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

φαιρέστε το ταψί από το φούρνο και περιχύστε το κοτόπουλομε τη σάλτσα μαρινάρα. Πασπαλίστε με τα τυριά (μοτσαρέλα και παρμεζάνα) την σάλτα και επανατοποθετήστε το κοτόπουλο στο φούρνο. Ψήστε στο φούρνο για ακόμα 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν αρκετά τα τυριά και να δημιουργηθεί κρούστα.
Σερβίρετε το κοτόπουλο Parmigiana με ζυμαρικά ή ακόμα και πατάτες τηγανιτές. Καλή Όρεξη!

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  ΚΡΕΑΣ .

Τα σχόλια δεν επιτρέπονται.


Πρόσφατα άρθρα

Πρόσφατα σχόλια

    Ιστορικό

    Kατηγορίες

    Μεταστοιχεία


    Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
    Αντίθεση