Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας

Ένα πρώτο θέμα το οποίο θα πρέπει να φροντίσετε άμεσα οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα  είναι η έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (Ε.Κ.Α.Α).

Προτού ταξιδέψει το παιδί σας σε άλλη χώρα της Ε.Ε. για σύντομη παραμονή πρέπει να του έχετε εκδώσει την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας από τον οργανισμό υγειονομικής σας ασφάλισης. Με τον τρόπο αυτό θα έχει υγειονομική περίθαλψη αν του χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Η έκδοση της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας είναι υποχρεωτική για τη μετακίνηση του παιδιού στο εξωτερικό.

Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας επιβεβαιώνει ότι το παιδί σας δικαιούται υγειονομική περίθαλψη, καθώς αποδεικνύει ότι είναι ασφαλισμένο σε μια χώρα της ΕΕ.

Περισσότερα διαβάστε στο σύνδεσμο: http://europa.eu/youreurope/citizens/health/unforeseen-treatments/short-visit/index_el.htm.

Για το πώς να αιτηθείτε την Ε.Κ.Α.Α επισκεφτείτε το σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=563&langId=el#National_information_and_contacts.

Παρακαλούμε για την άμεση έκδοσή της!

Ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ:
Για την έκδοση της κάρτας από τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ μπορείτε να απευθύνεστε στην

Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και στο τηλέφωνο: 2310 – 594800. Σχετικά δικαιολογητικά δείτε στο σύνδεσμο: http://bit.ly/16op3TT.
Επίσης επικοινωνήστε με τις παρακάτω υπηρεσίες:

Υπηρεσία Διεύθυνση Τ.Κ. Πόλη Τηλέφωνο Fax e-mail
ΤΥΔΚΥ-023-Θεσσαλονίκη Καζαντζάκη 4 54627 Θεσσαλονίκη 2310-019519 tydky23@opad.gr
ΥΠΑΔ-023-Θεσσαλονίκη Σαπφούς 3 54627 Θεσσαλονίκη 2310 – 594800 2310-500543 ypad23@opad.gr
Ασφαλισμένοι του Ι.Κ.Α.:
Προκειμένου να εκδοθεί η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας ΕΚΑΑ είναι αναγκαίο, ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να υποβάλλει, έγκαιρα πριν την αναχώρηση του, την απαιτούμενη αίτηση, στο Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας του, έχοντας μαζί του το θεωρημένο ατομικό βιβλιάριο υγείας του και το Διαβατήριο ή νέου τύπου Ταυτότητα.Την ίδια διαδικασία ακολουθούν και τα προστατευόμενα μέλη οικογένειας του ασφαλισμένου προσκομίζοντας το θεωρημένο ατομικό και το οικογενειακό βιβλιάριο υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση