mafafouti's blog

Το ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας

mafafouti's blog

Για την άσκηση

 

ΟΙ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ – ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

 

Χριστουγεννιάτικο έθιμο στην πόλη μας

Κόλιντα, μπάμπω

Χριστουγεννιάτικο bazzar

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazzar με πολλές εκπλήξεις. Μας περιμένουν όλους την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2024.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής

Χθες επισκεφτήκαμε έναν καταπληκτικό “παιδότοπο” που λέγεται Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Είναι ένας χώρος με πολλά αq-006-640x480.jpgσφαλτοστρωμένα  δρομάκια, σήματα οδικής κυκλοφορίας και διαβάσεις. Η κυρία Θεοδώρα μας υποδέχτηκε και μας σύστησε τον κύριο Κ.Ο.Κ. Ο κύριος Κ.Ο.Κ είναι ένας κύριος που κρατάει στις τσέπες του όλους τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας που πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν   οι    οδηγοί και οι πεζοί, για να είμαστε ασφαλείς στο δρόμο.

              q-008-640x480.jpg                               Μετά κινηθήκαμε στα δρομάκια του πάρκου παριστάνοντας μερικοί τα αυτοκίνητα και άλλοι τους q-005-640x480.jpgπεζούς. Προσπαθούσαμε να θυμόμαστε τους κανόνες και να κινούμαστε σύμφωνα με αυτούς. Όταν σιγουρευτήκαμε ότι γνωρίσαμε καλά τον κύριο Κ.Ο.Κ. πήραμε τα αυτοκινητάκια και τα ποδήλατα του πάρκου και σκορπιστήκαμε στα δρομάκια. Από τη χαρά μας που οδηγούσαμε ξεχνούσαμε να κοιτάμε τα σήματα. Η κυρία Θεοδώρα μας υπενθύμιζε τους κανόνες και πολύ γρήγορα γίναμε άριστοι οδηγοί. Το παιχνίδι σταμάτησε όταν εξαντλήθηκαν οι μπατq-007-640x480.jpgαρίες από φωτο2τα αυτοκινητάκια. Η επίσκεψη μας άρεσε πάρα πολύ και θα θέλαμε να ξαναπάμε!

Η κυρα-Κακή και οι δώδεκα μήνες

Εμείς τα παιδιά του Β3 γράψαμε και εικονογραφήσαμε την ιστορία της κυρα-Κακής παραλλάσσοντας το γνωστό λαϊκό παραμύθι της κυρα-Καλής. Πήραμε την ιδέα από την ενότητα 5 του βιβλίου της Γλώσσας. Διαβάστε το και διασκεδάστε!

Η ιστορία μας

 

Η ιστορία μας:

 

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΗΡΩΕΣ

 14.jpg  Μια φορά κι έναν καιρό, καθώς ο Αλαντίν με το μικρό του πιθηκάκι ταξίδευαν πάνω στο μαγικό του χαλί, βρέθηκαν σ’ ένα μέρος ονειρεμένο. Εκεί ο Αλαντίν γνώρισε και αγάπησε τη Γιασμίν, μαζί με την οποία συνέχισε τα ατέλειωτα ταξίδια του. Επιθυμία της Γιασμίν ήταν να πάει κάποτε στη χώρα της Disney  για να γνωρίσει τους υπέροχους ήρωες των παραμυθιών. Ο Αλαντίν φυσικά δεν μπορούσε να της χαλάσει το χατίρι και έτσι σύντομα βρέθηκαν στη χώρα αυτή όπου τους υποδέχτηκε ο αξιαγάπητος Μίκυ. Το δυστύχημα ήταν ότι όλη η υπόλοιπη παρέα ήταν στο νοσοκομείο με ίωση και έτσι δε θα μπορούσαν να τους συναντήσουν. Ποιος ήταν η αιτία για όλα αυτά; Μα φυσικά ο Ντόναλντ, ο οποίος κατάφερε να μεταφέρει σε όλους τον ιό με το φτάρνισμά του. Ωστόσο ο Αλαντίν ζήτησε  σαν χάρη από το Τζίνι να του φτιάξει ένα μαγικό φίλτρο, έγιναν όλοι καλά και έτσι πραγματοποιήθηκε το όνειρο της Γιασμίν να δει από κοντά τους ήρωες της  Disney και να ζήσει μαζί τους αξέχαστες στιγμές. Έτσι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Σταυρίνα Βαφειάδου, Αλέξιος Μουτούδης, Λία Σαλονικίδου, Γρηγορία Χυτούδη

 

Συνέντευξη


Στο μάθημα της Γλώσσας, στην ενότητα 20 μάθαμε πώς και γιατί παίρνουμε συνέντευξη από κάποιον. Αποφασίσαμε να πάρουμε συνέντευξη από την κυρία Ντίνα που έχει το κυλικείο του σχολείου μας. Την καλέσαμε λοιπόν στην τάξη και της κάναμε τις ερωτήσεις που θέλαμε. Εκείνη μας απάντησε σε όλες.

Πόσα χρόνια κάνετε αυτή τη δουλειά:

Δουλεύω στο κυλικείο του σχολείου σας εδώ και εννιά χρόνια.

Σας αρέσει η δουλειά σας;

Μου αρέσει πολύ γιατί βρίσκομαι πολλές ώρες της ημέρας κοντά στα παιδιά, που με κάνουν χαρούμενη.

Δηλαδή σας αρέσουν οι πελάτες σας;

Ναι, μου αρέσουν οι πελάτες μου! Μάλιστα τα Σαββατοκύριακα μου λείπουν οι φωνές και τα γέλια σας. Μερικές φορές όταν βλέπω τους μικρούς πελάτες μου νομίζω ότι βλέπω τα εγγόνια μου που ζουν σε άλλη πόλη.

Ετοιμάζετε μόνη σας τα προϊόντα  που πουλάτε;

Τις τυρόπιτες, τα κρουασάν και τα κουλούρια τα αγοράζω από το φούρνο. Τα κουλούρια με γέμιση τα ετοιμάζω μόνη μου. Προσέχω πάντα αυτά που πουλάω να είναι φρέσκα και υγιεινά και να είναι σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των σχολικών κυλικείων.

Τι σας δυσκολεύει στη δουλειά σας;

Στη δουλειά μου με δυσκολεύει πολύ η ώρα του διαλείμματος γιατί μαζεύονται όλα τα παιδιά και θέλουν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα. Είναι ανυπόμονα και σπρώχνονται, ενώ αν περιμένουν κανονικά τη σειρά τους, θα ψωνίσουν το ίδιο γρήγορα και χωρίς εκνευρισμούς και καβγάδες. Ευτυχώς στο πρώτο διάλειμμα, που έρχονται και τα περισσότερα παιδιά, με βοηθάει η κυρία Σοφία Τελλίδου, Χωρίς τη βοήθειά της φοβάμαι πως δε θα τα κατάφερνα.

Υπάρχει κάτι που δε σας αρέσει στη δουλειά σας;

Δε μου αρέσει που μερικά παιδιά στο διάλειμμα ψωνίζουν από το περίπτερο που είναι στο πεζοδρόμιο και μάλιστα ψωνίζουν προϊόντα όπως γλειφιτζούρια ή γαριδάκια. Εγώ δεν  πουλάω  τέτοια πράγματα γιατί σέβομαι τους κανονισμούς που έχει ορίσει το κράτος για να προστατέψει την υγεία σας.

Τι σας αρέσει περισσότερο στη δουλειά σας;

Μου αρέσει να σας βλέπω χαρούμενα και ευχαριστημένα.

Κυρία Ντίνα, σας ευχαριστούμε πολύ.

Παρακαλώ. Χάρηκα πολύ που με καλέσατε στην τάξη σας.

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση