«

»

Απρ 18 2019

Επίσκεψη της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

Στις 15 Απριλίου 2019 η ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος του 2ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου «Δημήτρης Γληνός» «Παίζοντας με τον Τσέχωφ» επισκέφτηκε το Ίδρυμα Λασκαρίδη και παρακολούθησε πρόγραμμα με θέμα «Λέξεις και σκέψεις σε τάξη! Συγκροτώ τη σκέψη μου και οργανώνω την επιχειρηματολογία μου» με εισηγήτρια την κα Βλάχου Φλώρα, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Οι μαθητές/ριες συζήτησαν για έννοιες όπως συνεκτικότητα, διακειμενικότητα, πληροφορητικότητα, προθετικότητα, καταστασιακότητα και αποδεκτότητα και εργάστηκαν σε αυθεντικά κείμενα.

 

Οι μαθητές/ριες χωρισμένοι/ες σε ομάδες ετοίμαζουν τα επιχειρηματά τους (ΥΠΕΡ και ΚΑΤΑ) με το εξής θέμα:  Το σχολείο σας οργανώνει μια ολοήμερη εκδρομή σε ένα θεραπευτικό κέντρο ιππασίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ιππασία και ζωγραφική πάνω σε ένα ζωντνό άλογο. Κάποιοι/ες συμφωνούν με την ιδέα, ενώ άλλοι/ες διαφωνούν. Σκοπός είναι να ακουστούν όλες οι απόψεις τεκμηριωμένες… (σχετικά με το θέμα βλ. και εδώ: https://www.infokids.gr/i-apantisi-toy-paidikoy-stathmoy-gia-to/)

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων