↑ Επιστροφή σε ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Οι ψυχολογικές ρίζες του ρατσισμού

Τι είναι ρατσισμός; Ποια τα είδη του;

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να διαβάσετε ένα κείμενο για τα είδη του ρατσισμού  (εθνικός, κοινωνικός, φυλετικός κ.ά.), τα αίτια που οδηγούν σε ρατσιστικές συμπεριφορές (ξενοφοβία, προκαταλήψεις και στερεότυπα, χαμηλό πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο κ.ά.), τις επιπτώσεις (παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων, περιθωριοποίηση ανθρώπων και ομάδων κ.ά.) καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου από διάφορους φορείς ή θεσμούς (σχολείο, οικογένεια, πολιτεία).

 

Ρατσισμός:αίτια-συνέπειες-τρόποι αντιμετώπισης

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να διαβάσετε έκθεση μαθήτριας που βραβεύτηκε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό 2011 της Υ.Α. του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες με θέμα «Ρατσισμός και ξενοφοβία. Επικίνδυνα φαινόμενα για μια χώρα»

Έκθεση μαθήτριας για την ξενοφοβία και τον ρατσισμό

Η ψυχολογία της ξενοφοβίας και του ρατσισμού

Ρατσισμός

Ένα παιδί μεταναστών αφηγείται…

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων