Αρχική » Γενικά » Προμήθεια εκπαιδευτικών λογισμικών

Προμήθεια εκπαιδευτικών λογισμικών

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει δημιουργήσει εκπαιδευτικά λογισμικά που λειτουργούν πρόσθετα με τη διδασκαλία των μαθημάτων. Όσον αφορά το μάθημα της Πληροφορικής, λόγω έλλειψης χρόνου (μιας και το μάθημα ειναι μόνο 1 ώρα την εβδομάδα) τα λογισμικά δεν μπορούν να αξιοποιηθούν στην τάξη. Οι μαθητές που επιθυμούν όμως (εκτός της Α’ Γυμνασίου που έχουν ήδη τα λογισμικά στους υπολογιστές που προμηθεύτηκαν δωρεάν στην αρχή της Σχολικής χρονιάς) μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λογισμικά επιπρόσθετα με το βιβλίο, για ευκολότερη κατανόηση των εννοιών του μαθήματος.

Η προμήθεια και η εγκατάσταση των λογισμικών γίνεται από:

  • Για λειτουργικό σύστημα Windows: Από τη διεύθυνση http://pi-schools.sch.gr/software/gymnasio/ μπορείτε να προμηθευτείτε τα λογισμικά για όποιο μάθημα επιθυμείτε και αποσυμπιέζοντας το αρχείο που κατεβάσατε, να εκτελέσετε το αντίστοιχο πρόγραμμα εγκατάστασης
  • Για λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux: Ακολουθώντας τις οδηγίες στη διεύθυνση http://ts.sch.gr/repo/ και δίνοντας τις εντολές που περιγράφονται (κάνοντας αντιγραφή/επικόλληση) σε ένα τερματικό (μενού: Εφαρμογές->Βοηθήματα->Τερματικό).

Για το μάθημα της Πληροφορικής (όπως και για τα υπόλοιπα μαθήματα), η χρήση των Εκπαιδευτικών Λογισμικών δεν υποκαθιστά τη χρήση του Σχολικού Βιβλίου, ούτε της διδασκαλίας στην τάξη. Απλά, αποτελεί  ένα εργαλείο που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον μαθητή προκειμένου να κατανοήσει ευκολότερα την διδαχθείσα ύλη σε συνδιασμό με το Σχολικό Βιβλίο και τις σημειώσεις από την παράδοση του μαθήματος από τον διδάσκοντα καθηγητή.


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση