Ο συγγραφέας Μιχάλης Μακρόπουλος στο Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας τον συγγραφέα Μιχάλη Μακρόπουλο. Αφορμή για αυτή τη συνάντηση στάθηκε το βιβλίο του “Το δέντρο του Ιούδα” από τις Εκδόσεις Κίχλη, το οποίο διδάχθηκαν φέτος οι μαθητές και μαθήτριες δύο τμημάτων της Β΄ Λυκείου στο μάθημα της Λογοτεχνίας στο πλαίσιο των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών με τις φιλολόγους του σχολείου μας, Χρυσούλα Κουλούρη και Κυριακή Σεβεντεκίδου.

Εικόνα1

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμή του, οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για το έργο του. Ο κ. Μακρόπουλος με λόγο άμεσο και διαυγή, ακούραστος και με πολύ κέφι και χιούμορ, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών, μιλώντας τους για τη ζωή του, για την κινητήρια δύναμη που κινεί την πένα του, για το μεταφραστικό του έργο και πολλά άλλα.

Κάνοντας έναν απολογισμό της αναγνωστικής εμπειρίας που είχαν, οι μαθητές –  απευθυνόμενοι στο συγγραφέα – επεσήμαναν πως η φωνή του ενώθηκε με τον τόπο τους, αγκάλιασε κάθε ξερόκλαδο και πέτρα, αναδίδοντας μυρωδιές της γης και των ανθρώπων. Ευχαρίστησαν τον κ. Μακρόπουλο, καθώς μέσα από το βιβλίο του τους μίλησε για τους καθημερινούς ανθρώπους, τη μοναξιά, τη φιλία, την πατρική αγάπη, την προδοσία και την απανθρωπιά, δίνοντας τους την ευκαιρία να απολαύσουν ένα λογοτεχνικό έργο, αλλά και να ασκηθούν σε εργασίες δημιουργικής γραφής.

 

Ήταν μια όμορφη εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες και ευελπιστούμε να ενισχύσει το κίνητρο για ανάγνωση κι άλλων λογοτεχνικών βιβλίων.