Βραβείο στον 14ο Διαγωνισμό γραπτού λόγου από τις Εκδόσεις Πατάκη

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη βράβευση του σχολείου μας στον 14ο Διαγωνισμό Γραπτού Λόγου των Εκδόσεων Πατάκη για την περίοδο 2021 – 2022. Λαμβάνοντας μέρος με μία ομάδα έξι μαθητών/τριών και με την υποστήριξη της φιλολόγου Κ. Σεβεντεκίδου, το σχολείο μας διακρίθηκε ανάμεσα στα τρία σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα που απέσπασαν βραβείο. Επίσης, η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου Ανδρομάχη Τσουμάνη κέρδισε για το ποίημά της βιβλία επιλογής της, αξίας 50 ευρώ.

Ο διαγωνισμός αφορούσε πεζό ή ποιητικό κείμενο με ελεύθερο θέμα και οι συμμετέχοντες μαθητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα κείμενο προσωπικό, αυθόρμητο και ειλικρινές, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες τους, αναφερόμενοι σε πραγματικά ή φανταστικά περιστατικά.

1 1

Το έπαθλο της διάκρισης του σχολείου θα είναι, επίσης, βιβλία των εκδόσεων Πατάκη συνολικής αξίας ίσης με τον αριθμό των μαθητών του σχολείου που πήραν μέρος στον διαγωνισμό με κείμενά τους x τον αριθμό 20. Δηλαδή, το σχολείο μας που πήρε μέρος με κείμενα έξι (6) μαθητών του, θα πάρει βιβλία συνολικής αξίας (6 x 20 €) = 120 € προς ενίσχυση της βιβλιοθήκης του σχολείου, τα οποία θα αξιοποιηθούν κατά τη διδασκαλία του μαθήματος της Λογοτεχνίας.

Συγχαίρουμε θερμά όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό και τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε πρόοδο.