Εκδήλωση στα πλαίσια της δράσης “1821-2021: Μνήμη, Διάρκεια, Βιώσιμο μέλλον”

Την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, στα πλαίσια της δράσης “1821-2021: Μνήμη, Διάρκεια, Βιώσιμο μέλλον”, ο κ. Γιώργος Σμύρης, αρχιτέκτονας-επίκουρος καθηγητής της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο κ. Βασίλης Κασκάνης, αρχιτέκτονας – προϊστάμενος της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠ.ΠΟ, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας, συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή συνάντηση με μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Οι κύριοι Κασκάνης και Σμύρης υπηρέτησαν επί σχεδόν είκοσι χρόνια ως αρχιτέκτονες στην 8η εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και  η πολύ καλή τους γνώση των μνημείων της οθωμανικής περιόδου στην πόλη μας, τους καθιστά ως τους πλέον ειδικούς για μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του θέματος

Στη διάρκεια αυτής της εξαιρετικής παρουσίασης, δόθηκε η δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν πτυχές της ιστορίας και της πολεοδομικής ανάπτυξης της πόλης μας, αλλά και να διερευνήσουν όψεις του παρελθόντος της, άγνωστες στους περισσότερους.

Τους ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση και τη συνεργασία τους! Η όμορφη αυτή εμπειρία ευχόμαστε να παρακινήσει τους μαθητές μας να έχουν τη διάθεση στο εξής να μελετήσουν και να αγαπήσουν ακόμη περισσότερο την όμορφη πόλη μας!

;


Αφήστε μια απάντηση

Copyright © ΠΡΟΤΥΠΟ ΛΥΚΕΙΟ ΖΩΣΙΜΑΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ          Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top