ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΡΓΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

από την Πανεπιστημιακή Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Φ.Ι.Α.) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι μαθητές περνάνε καθημερινά πολλές ώρες μπροστά σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ), τόσο λόγω της τηλεκπαίδευσης, όσο και λόγω της πολύωρης μελέτης/εργασίας/παιχνιδιού με Η/Υ. Για το λόγο αυτό, και δεδομένου ότι μελέτες δείχνουν ότι η μη ορθή στάση μπροστά σε υπολογιστή συνδέεται με εμφάνιση πόνων στην περιοχή του αυχένα-πλάτης-μέσης, των ώμων, των άνω άκρων, των ισχίων και των κάτω άκρων, είναι επιβεβλημένη η ανάγκη να δώσουμε έμφαση στην ΠΡΟΛΗΨΗ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε το υλικό που εκπόνησε η Πανεπιστημιακή Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Φ.Ι.Α.) και αφορά σε Οδηγίες Εργονομίας και βασικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και διατάσεων με στόχο την πρόληψη των συγκεκριμένων προβλημάτων.

ΟΔΗΓΙΕΣ Ergonomia_odigies_Lykeio_FINAL (2)

Το σχετικό υλικό εκπονήθηκε τον Μάρτιο του 2021 από την Πανεπιστημιακή Κλινική Φ.Ι.Α. μετά από αίτημα των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Πρότυπου Γυμνασίου και του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Τα ΔΣ των Συλλόγων ευχαριστούνε θερμά τον κ. Πλούμη Αβραάμ, Καθηγητή Ορθοπεδικής, Διευθυντή  της Πανεπιστημιακής Φ.Ι.Α. του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων, καθώς και τις συνεργάτιδές του, Δρ. Αλεξάνδρα Στεργίου και κ. Σοφία Δούλγερη για την ανταπόκριση τους.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Εκ μέρους του ΔΣ

Η Πρόεδρος

Δήμητρα Αλεξίου

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του Πρότυπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

Δήμητρα Αλεξίου. Πρόεδρος

Ξένια Παππά, Αντιπρόεδρος

Μαρία Παπαδοπούλου, Γραμματέας

Νίκος Καραχάλιος, Ταμίας

Βασίλης Κυριαζής, μέλος

Λαμπρινή Βάββα, μέλος

Πάνος Χατζής, μέλος

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα μας από το Facebook & blog του Συλλόγου:

Facebook: Σύλλογος Γονέων Προτύπου Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων

 https://sgkprotypolykeiozosimaia.blogspot.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *