Εξεταζόμενα μαθήματα ανά τάξη

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα  της Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου, που  θα ισχύσουν   για το τρέχον σχολικό έτος.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η εξεταστέα ύλη των μαθημάτων της Α΄ Λυκείου, καθώς οι μαθητές θα εξεταστούν σε θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων σε συνεργασία με τον εκάστοτε εκπαιδευτικό που διδάσκει το μάθημα. Λεπτομέρειες για την εξεταστέα ύλη στο κάθε μάθημα της Α΄ Λυκείου, μπορείτε να βρείτε στην απόφαση του Υπουργείου. Αναλυτικά η απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εδώ.

Ειδικότερα  για το θέμα των προαγωγικών/απολυτηρίων εξετάσεων Ημερησίων Γενικών Λυκείων, τα μαθήματα που ανήκουν στην Ομάδα Α (δηλαδή στα γραπτώς εξεταζόμενα) είναι τα εξής:

Α΄ Λυκείου:

1.Ελληνική Γλώσσα

    α. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία

    β. Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (τρίωρη συνεξέταση)

2. Μαθηματικά

     α. Άλγεβρα

β. Γεωμετρία

3. Ιστορία

4. Φυσικές Επιστήμες (μόνο οι κλάδοι Φυσική και Χημεία)

5. Αγγλικά

Β΄ Λυκείου:

1. Ελληνική Γλώσσα

Νέα Ελληνική Γλώσσα και Νέα Ελληνική Λογοτεχνία (τρίωρη συνεξέταση)

2. Ιστορία

3. Φυσικές Επιστήμες (μόνο ο κλάδος Βιολογία)

4. Μαθηματικά (μόνο ο κλάδος Άλγεβρα)

5. Αγγλικά

6. Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού

α. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και Λατινικά για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

β. Φυσική και Μαθηματικά για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

Γ΄Λυκείου :

1. Νεοελληνική Γλώσσα και Νεοελληνική Λογοτεχνία (σε τρίωρη συνεξέταση)

2. Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών)

3. Ιστορία (μόνο για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

4. Μαθήματα Ομάδων Προσανατολισμού

α. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Ιστορία και Κοινωνιολογία για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

β. Μαθηματικά, Φυσική και Χημεία για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών

γ. Φυσική, Χημεία και Βιολογία για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας

δ. Μαθηματικά, Πληροφορική και Οικονομία για τους μαθητές της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής

Η ομάδα Β’ περιλαμβάνει τα υπόλοιπα μαθήματα Γενικής Παιδείας, τα οποία δεν εξετάζονται γραπτώς στις απολυτήριες εξετάσεις.

Σε όλες τις τάξεις του Γενικού Λυκείου διενεργούνται στα μαθήματα όλων των Ομάδων δύο (2) υποχρεωτικές ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, μία (1) κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου και μία (1) κατά τη διάρκεια του δεύτερου τετραμήνου, με εξαίρεση το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στο οποίο δεν διενεργείται γραπτή δοκιμασία.

Αν για λόγους αντικειμενικούς, δεν πραγματοποιηθεί η ωριαία γραπτή δοκιμασία του πρώτου τετραμήνου, στο δεύτερο τετράμηνο διενεργούνται δύο (2) ωριαίες γραπτές δοκιμασίες.

Στο μάθημα της Πολιτικής Παιδείας οι μαθητές εκπονούν επιπλέον και ερευνητική εργασία στο β’ τετράμηνο, η βαθμολογία της οποίας αποτελεί το 50% του βαθμού του τετραμήνου αυτού.

Στο μάθημα των Εφαρμογών Πληροφορικής και στο μάθημα της Εισαγωγής στις Αρχές της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών διενεργείται μία (1) ωριαία γραπτή δοκιμασία στο πρώτο τετράμηνο, ενώ στο δεύτερο τετράμηνο οι μαθητές εκπονούν μία (1) ερευνητική εργασία, η βαθμολογία της οποίας αποτελεί το 50% του βαθμού του τετραμήνου αυτού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *