Εκπαίδευση για την αειφορία από το ΚΕ.ΠΕ.Α. Ποροΐων

15.2.22ΚΠΕΤην Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022 το σχολείο μας, με τον συντονισμό της εκπαιδευτικού κ. Παραλίδου Μαρίας, Φιλολόγου ΠΕ02, φιλοξένησε διαδικτυακά το ΚΕ.ΠΕ.Α. Ποροΐων, τον εκπαιδευτή κ. Λεωνίδα Κωνσταντινίδη, για ενημερωτική δράση για την αειφορία και διαδραστικά παιχνίδια σύνδεσης με τη ζωή προς υποστήριξη του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «η-ποίηση: ο τόπος μου» και του Συνεργατικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Υποδράσης ΜΝΑΕ «Ο τόπος μου».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των οικείων προγραμμάτων και των σχετικών θεματικών ενοτήτων των μαθημάτων της Ιστορίας Α΄Λυκείου (κοινωνική-οικονομική-πολιτική οργάνωση και βιωσιμότητα ιστορικών μορφωμάτων) και των Νέων Ελληνικών Β΄Λυκείου (Θεματική: Επάγγελμα) και έγινε σε συνδιδασκαλία με την ομάδα συνεργασίας (Δράσης ΜΝΑΕ) των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών Β΄ τάξης και Γραφικών Τεχνών Γ΄ τάξης 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Σερρών και τον καθηγητή τους, κ. Στέλιο Τόλιο, Καλών τεχνών ΠΕ08.

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας αξιοποίησαν τα οφέλη αυτού του πεδίου κριτικής αλληλεπίδρασης και γνώσης μέσα από παιχνίδι, μελέτες περίπτωσης και κριτική παρακολούθηση πλούσιου πολυμεσικού υλικού συμπράττοντας υπέρ που 17ου Στόχου του ΟΗΕ για συνεργασία και συνδεσιμότητα.

Παρατίθεται παρακάτω και μία εικόνα από τις εσωτερικές εκπαιδευτικές δράσεις μαθησιακής και παιδαγωγικής προετοιμασίας της ομάδας-στόχου του Λυκείου μας για την εν λόγω εξωτερική συνεργασία μέσω θεατρικού αυτοσχεδιασμού πάνω στην οικεία θεματική με σημείο αναφοράς τον Ομηρικό Οίκο (Ιστορία Α΄ Λυκείου) και με εμψυχώτρια την εκπαιδευτικό Παραλίδου Μαρία..jpg

(Σύνταξη μεταδεδομένων: Μ. Παραλίδου/CC BY-NC-SA 4.0)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση