E.D.: Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνο

ED

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 το σχολείο μας, με την υποστήριξη και τον συντονισμό της εκπαιδευτικού κ. Μαρίας Παραλίδου, Φιλολόγου ΠΕ02, φιλοξένησε διαδικτυακά την κ. Τζίνα Αποστολάκη, εκπρόσωπο Europe Direct-ΕΛΙΑΜΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ, και τον κ. Γεώργιο Κωστάκο (Dr.) συνιδρυτή FOGGS  BRUSSELS και επί χρόνια εργαζόμενο στον ΟΗΕ, για ενημερωτική δράση προς υποστήριξη του Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «η-ποίηση: ο τόπος μου» και του Συνεργατικού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Υποδράσης ΜΝΑΕ «Ο τόπος μου».

Την εκδήλωση προλόγισαν η συντονίστρια εκπαιδευτικός και ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, κ. Γιώργος Σαράφης, ενώ ακολούθησε παρουσίαση μέρους πρωτότυπης συνεργατικής δουλειάς του υπό διαμόρφωση ακόμη λευκώματος «Ο τόπος μου. Κάλλος αείζωο και αειφόρο της λίμνης Κερκίνης και του περιβάλλοντος χώρου…» από την υπεύθυνη εκπαιδευτικό, κ. Μαρία Παραλίδου. Έπειτα, οι προσκεκλημένοι ομιλητές πήραν τον λόγο για μια άκρως ενδιαφέρουσα ενημέρωση πάνω στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Σύμφωνο και μια μακρά, ζωντανή και εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε ευκαιρίες για τον τόπο, παγκόσμιες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις και διεξόδους ενεργού δράσης.

Η ομάδα συνεργασίας-συνδιδασκαλίας των μαθητών/-τριών της Α΄τάξης Γενικού Λυκείου Βυρώνειας και των τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών Β΄ τάξης και Γραφικών Τεχνών Γ΄ τάξης 1ου Επαγγελματικού Λυκείου Σερρών μαζί με τον συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό κ. Στέλιο Τόλιο και τους υπόλοιπους καθηγητές του Τομέα τους συμπαρακολούθησαν τη διαδικτυακή επιμόρφωση με αμείωτο ενδιαφέρον, καίριες ερωτήσεις και αισιοδοξία για μια ευρωπαϊκή και οικουμενική προοπτική συνεργασίας, επικοινωνίας και ειρηνικής συμπόρευσης (Στόχος 17-ΟΗΕ).

 

(Σύνταξη μεταδεδομένων: Μ. Παραλίδου/CC BY-NC-SA 4.0)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση