ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΗΣ

Οργανώθηκε και διεκπεραιώθηκε η εκδρομή των δύο πρώτων τάξεων του σχολείου μας στο Πήλιο.  Περάσαμε ωραία, είδαμε και ζήσαμε πολλά.   Κυρίως είδαμε χιόνι, χιόνι, χιόνι ………………………………….…. χιόνι παντού. 

Μείναμε σε ένα εξαιρετικό αρχοντικό, με ιδιαίτερη αισθητική.  Ξεκουραστήκαμε στον πλάτανο που ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης έγραφε τη Φόνισσα τα καλοκαίρια που επισκεπτόταν τον αδελφό του.  Ήπιαμε νερό από κάθε όμορφη πηγή.  Παίξαμε χιονοπόλεμο στα Χάνια, ακολουθώντας  το εκχιονιστικό μηχάνημα ώστε να είμαστε ασφαλείς, καθώς το χιονοδρομικό κέντρο ήταν κλειστό από την έντονη  χιονόπτωση.  Περπατήσαμε στο χιόνι δίπλα από τη λίμνη Πλαστήρα, φάγαμε εξαιρετικά στις Μηλιές, ψωνίσαμε προϊόντα για τις οικογένειες μας στη Μακρινίτσα.  Ανάψαμε κεριά σε εκκλησάκια.  Περπατήσαμε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου στις Μηλιές για 2,5 χιλιόμετρα περίπου, δίπλα από καταρράκτες και πανέμορφη φύση, μέχρι το γεφυράκι στο οποίο και φωτογραφηθήκαμε.  Ζήσαμε χιονοθύελλα στην Πορταριά.  Και βροχή, πολλή  βροχή.  Φάγαμε θαλασσινά στο Βόλο.  Παίξαμε ποδόσφαιρο στην Καρδίτσα!!  Διασκεδάσαμε στην Πορταριά και στο Βόλο με ελληνική και ξένη μουσική. Τραγουδήσαμε και χορέψαμε στο ξενοδοχείο μας μαζί με τον καθηγητή μας που μας εμψύχωσε με το τραγούδι του και τη μουσική του με  την κιθάρα του σχολείου μας.  Βγάλαμε εκατοντάδες φωτογραφίες.  Επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο και ξεναγηθήκαμε στους χώρους του.  Πήγαμε στο μουσείο πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, όπου μείναμε τόσο μα τόσο εντυπωσιασμένοι, από την εξαιρετική ποιότητα του χώρου και το επίπεδό του !!!!!!!!

Ταξιδέψαμε με απόλυτη ασφάλεια, με υπερσύγχρονο διώροφο λεωφορείο, το οποίο εξασφάλισε για εμάς το τουριστικό γραφείο HAPPY DAYS, με δύο οδηγούς.   Με τη συνοδεία  εξαιρετικά αξιόπιστου συνοδού, ο οποίος προετοίμαζε κάθε επίσκεψή μας, με επικοινωνία με τα αστυνομικά τμήματα των χωριών, ώστε να είμαστε ασφαλείς λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Γελάσαμε, διασκεδάσαμε, χαρήκαμε, εμπλουτίστηκαν οι γνώσεις μας και οι αισθήσεις μας από την πανέμορφη ελληνική μας φύση.  Πάνω από όλα γυρίσαμε στο σχολείο μας ασφαλείς

.