Δράση 1

Το ΓΕΛ Τυχερού έχει φέτος τη χαρά να συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  για τα  Ανθρώπινα Δικαιώματα «Εγώ κι Εσύ Μαζί» της Διεθνούς Αμνηστίας.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη βαθύτερη κατανόηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, ενώ παράλληλα προωθεί την ανάπτυξη της κουλτούρας του σεβασμού στη διαφορετικότητα, την κατανόηση του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ελευθερίας των επιλογών, της προσβασιμότητας και της συμπερίληψης, καλλιεργώντας στους μαθητές και στις μαθήτριες τα εργαλεία υπεράσπισης και την αξία της διασφάλισης των δικαιωμάτων για τους/τις ίδιους/ες και τους/τις γύρω τους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος  και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20/11/2020 από το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας  διαδικτυακή εκδήλωση (webinar) με θέμα: 14+1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ . Συγκεκριμένα, οι μαθητές  και μαθήτριες των 70 σχολείων που συμμετέχουν από τις 13 Περιφέρειες της χώρας  είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα ερωτήματά τους προς τους ειδικούς και ειδικότερα, για το δικαίωμα στην υγεία, την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την υγειονομική κρίση του Covid-19 και την ασφαλή ενημέρωση γύρω από την υγεία.

Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στο μαθητή της Β Λυκείου,  Στέλιο Τόλγου για την επάξια εκπροσώπηση του σχολείου μας στη σχετική εκδήλωση.