Γενικό    Λύκειο    Τυχερού

Συμμετοχή στο Bravo Schools

Διάκριση του Γενικού Λυκείου Τυχερού στον 4ο πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό για τους 17 παγκόσμιους στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών
Το Γενικό Λύκειο Τυχερού διακρίθηκε στο #BravoSchools 2021 με τη συμμετοχή του στον Παγκόσμιο Στόχο 11 [Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες], ο οποίος θέτει ως προτεραιότητα τη δημιουργία ασφαλών, προσαρμοστικών και βιώσιμων πόλεων και κοινοτήτων, χωρίς αποκλεισμούς.
Με τη διάκρισή αυτή, το ΓΕ.Λ. Τυχερού εντάσσεται στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών των 17 Παγκόσμιων Στόχων In Action SDGs Schools Club και επιδιώκει να λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής των μηνυμάτων της Βιώσιμης Ανάπτυξης στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία.
Συγχαρητήρια  στους μαθητές για την προσπάθειά τους.

 

bravo-schools-2021_epainossymmetoxissxoleiou

Πρωτοβουλίες από ΓΕΛ ΤΥΧΕΡΟΥ 2020-21
Καθαρισμός της παρόχθιας ζώνης της λίμνης Τυχερού
Το ΓΕ.Λ. Τυχερού στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (ΕΕΚ)
Η Γυναίκα στην εποχή της πανδημίας

Οι μαθητές/μαθήτριες της Β ΄Λυκείου  συμμετείχαν στον εορτασμό της Ημέρας της Γης α/ μελετώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καθιερώθηκε ο εορτασμός της συγκεκριμένης ημέρας και β/ πραγματοποιώντας καθαρισμό της παρόχθιας περιοχής γύρω από τη λίμνη του Τυχερού .

 

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του ΓΕ.Λ. Τυχερού. Ν. Έβρου, ασχολήθηκαν με τη θεματική ενότητα “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” (ΕΕΚ) και προετοίμασαν ένα πλαίσιο δραστηριοτήτων σε επίπεδο σχολείου και τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα: α/ σχεδίασαν ένα κόμικ ευαισθητοποίησης των συνομηλίκων τους και β/ δημιούργησαν αφίσες στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Με αφορμή τις δύο σημαντικές ημερομηνίες για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων, οι μαθητές/μαθήτριες της Β΄ Λυκείου ​του ΓΕ.Λ. Τυχερού ασχολήθηκαν με τον αντίκτυπο της πανδημίας κορωνοϊού στον γυναικείο πληθυσμό.

 

Ανακύκλωση τηγανέλαιων
Giants of Science
Η δράση μας στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την προστασία του περιβάλλοντος, την εξοικονόμηση φυσικών πόρων αλλά και την προστασία της υγείας όλων μας. Η δράση αυτή είναι διαρκής και κάθε χρόνο εντάσσονται σε αυτή καινούργιοι μαθητές.  Cinemeducation, για την εξερεύνηση της Ιστορίας των Φυσικών Επιστημών που οδήγησε στην παραγωγή ενός κόμικ με μικρές ιστορίες σε τρίπτυχα που αφηγούνται: την σύγκρουση του Γαλιλαίου με την Ιερά Εξέταση, τους νόμους του Νεύτωνα, τις επιστημονικές διενέξεις που έμειναν στην Ιστορία μεταξύ του Νεύτωνα και άλλων επιφανών επιστημόνων και τα νοητικά πειράματα του Einstein