Για τους συναδέλφους μας που αποχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία…

Η σκέψη μας όλες αυτές τις μέρες τριγυρίζει στις ατέλειωτες ώρες που περάσαμε … χρόνια και … χρόνια  έχοντας ανάμεσά μας δύο συναδέλφους οι οποίοι βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να έχουν ολοκληρώσει πρόσφατα την εκπαιδευτική τους πορεία και να αποχωρούν από την ενεργό υπηρεσία. Ο Γιώργος Αντωνόπουλος και ο Φραγκίσκος Κανακάρης, ο ένας ως Μαθηματικός και ο άλλος ως Φυσικός αρχικά και ως καθηγητής Πληροφορικής στη συνέχεια γεύτηκαν τη χαρά να διδάσκουν για τριάντα έξι με τριάντα επτά χρόνια τη νεολαία του νησιού μας και να υπηρετούν με ανιδιοτέλεια, αγάπη και ζήλο το ιδανικό της Παιδείας στον τόπο μας!

Ο Φραγκίσκος με την γνωστική επάρκεια, την επιστημονική πληρότητα που διέθετε, πρόσφερε απλόχερα τις γνώσεις του στους μαθητές του αφιερώνοντας πολλές ώρες και από τον ελεύθερο χρόνο του για να τους διδάξει και να τους ενισχύσει στον αγώνα τους για την επιτυχία μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων. Οργανωτικός, ακούραστος, πρόσφερε αδιάκοπα παρά τις αντίξοες συνθήκες που συχνά ορθώνονται στο δρόμο μας.

Ο Γιώργος με τις ξεχωριστές παιδευτικές του απόψεις κατάφερνε να ενηλικιώνεται παραμένοντας παιδί στην ψυχή, άνθρωπος αγνός και δροσερός. Είχε εύκολη την πρόσβαση στα αισθήματα, στις σκέψεις, στις επιθυμίες των μαθητών πού  διαπαιδαγωγούσε, χαιρόταν και διασκέδαζε μαζί τους. Με το πηγαίο χιούμορ του κέρδιζε όλους, μαθητές και συναδέλφους.

Όλοι εμείς, οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου Τήνου – οι μεγαλύτεροι που … γεράσαμε μαζί, όπως λέγαμε, και οι νεότεροι που ανταμώσαμε στην πορεία και συμπορευτήκαμε – θα αντλήσουμε από την εμπειρία σας, θα εμπνεόμαστε δημιουργικά.

Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε γεροί και δυνατοί με τις οικογένειές σας την πορεία της ζωής σας.

(Απόσπασμα από την 1η επίσημη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων πράξη 10η/14-09-2021)

Οι συνάδελφοι του ΓΕΛ Τήνου