Μαθητής του Γενικού Λυκείου Τήνου στο Στρασβούργο!

Ο μαθητής μας Χάρης Μπον του Ευαγγέλου, της Β΄ τάξης του Γενικού Λυκείου ήταν ανάμεσα στους είκοσι τέσσερις (24) μαθητές Λυκείων από το Νότιο Αιγαίο που είχαν και φέτος την ευκαιρία  να μεταβούν στο Στρασβούργο, να γνωρίσουν από κοντά τους χώρους και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση.

Στην Ημερίδα, που  διεξήχθη στις 5 Δεκεμβρίου 2019,οι μαθητές ανέλαβαν  ρόλο ευρωβουλευτή για μία ημέρα μέσω του προγράμματος  EUROSCOLA.

Για την  επιλογή των μαθητών  διενεργήθηκε σχολικός διαγωνισμός συγγραφής γραπτού δοκιμίου. Η αξιολόγηση των γραπτών δοκιμίων έγινε  από Επιτροπή   που συγκροτήθηκε  με απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Ο ίδιος ο μαθητής είπε: «Η εμπειρία του euroscola ήταν μια μοναδική εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα. Είχα την τιμή να εκπροσωπώ το νότιο Αιγαίο και να μιλήσω από το βήμα του Κοινοβουλίου σχετικά με τα νησιά μας. Ήταν εκπληκτικό που καταφέραμε να ενημερωθούμε για την λειτουργία της δημοκρατίας στη Ευρωπαϊκή Ένωση και που διατυπώσαμε τις απόψεις μας για θέματα, όπως το προσφυγικό και η κλιματική αλλαγή»