Μαθητές ομιλητές στο πρώτο TEDxAcademyYouth

Ξεκίνησε η υποβολή ομιλιών.”Τόλμησε να ονειρευτείς” είναι το θέμα του TEDxAcademyYouth που οργανώνει το TEDxAcademy με τη συνεργασία του Ιδρύματος Λαμπράκη και του e-paideia. Oι νέοι ηλικίας 16-23 χρονών, καλούνται να παρουσιάσουν σε μια ομιλία TED τα όνειρα, τις ιδέες, τις σκέψεις, τα επιτεύγματά τους και να μιλήσουν για ό,τι τους εμπνέει.Οι ομιλίες TED είναι γνωστές για την αμεσότητα και την απήχησή τους, καθώς και για τη θεματική τους ποικιλία. Είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και μάλιστα, αξιοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε ολόκληρο το φάσμα της εκπαίδευσης διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα. Οι ομιλητές έχουν τελείως διαφορετικά μεταξύ τους χαρακτηριστικά – τόσο ως προς την εκπαίδευση και κατάρτιση, την επαγγελματική ιδιότητα, την καταγωγή, την πολιτισμική ταυτότητα, τις γνώσεις και εμπειρίες τους, όσο και ως προς την ηλικία. Με λίγα λόγα, ομιλητής σε μια εκδήλωση TEDx μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει να πει κάτι σημαντικό και πρωτότυπο με εμπνευσμένο και ελκυστικό τρόπο, περνώντας ένα σαφές μήνυμα στον ακροατή και δημιουργώντας αντίκτυπο. Κάποιοι από τους καλύτερους ομιλητές του TED είναι παιδιά και νέοι.

Στις οδηγίες υποβολής υποψηφιότητας οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν παραδείγματα ομιλιών, καθώς και συμβουλές για τη δημιουργία μιας 5λεπτης ομιλίας σε βίντεο. Σε περίπτωση που επιλεγεί ένας μαθητής, οι οργανωτές θα του προσφέρουν εξειδικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη για την παρουσίαση της ομιλίας του, ενώ αν κατοικεί εκτός Αττικής, θα καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης αυτού (και του συνοδού του για τους ανήλικους).

Θυμηθείτε: Οι ομιλίες TED δεν είναι ακαδημαϊκές ομιλίες. Ζητάμε γνήσιες ομιλίες νέων. Θέλουμε τον αυθορμητισμό τους και το καινοτόμο πνεύμα τους!!

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την εκδήλωση και την υποβολή υποψηφιότητας online εδώ. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ομιλίας είναι η 15η Φεβρουαρίου. Σπεύσατε!