Αρχείο ημέρας 8 Απριλίου 2025

Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Απρίλιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Συγχαρητήρια στους μαθητές του ΓΕΛ Θρακομακεδόνων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία»

Το Γενικό Λύκειο Θρακομακεδόνων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου για τη συμμετοχή τους στο 13ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε συνεργασία με το Κέντρο Robert F. Kennedy Human Rights.

Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Μαρέλη Ελευθερίας, Πλατσή Μαριάνθης και Ραφτογιάννη Θάλειας, οι μαθητές προσέγγισαν με δημιουργικότητα και ευαισθησία το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εμπνευσμένοι από το έργο του Γιώργου Σεφέρη. Μέσα από ένα ευρύ σύνολο δράσεων — συγγραφή ποιημάτων και δοκιμίων, σύνθεση τραγουδιού με κοινωνικό μήνυμα, δημιουργία ερωτηματολογίου, διεξαγωγή συνεντεύξεων και συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Θρακομακεδόνων — ανέδειξαν με σοβαρότητα και φαντασία τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της ισότητας και της ενεργού συμμετοχής.

Η παρουσίαση των δράσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2025, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, στην Αθήνα. Συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές και τις μαθήτριες Αρζουμανίδου Ευαγγελία-Ελένη, Αρζουμανίδου Ιωάννα-Νεκταρία, Δανδουλάκη Εμμανουήλ, Δημητρέση Ιωάννα, Μανδηλαρά Ελευθερία, Μιτσικάρη Πασχαλία, Ντεγκ (Deng) Γιπίνγκ (Yiping), Παρδάλη Λεωνίδα, Μαζαράκη Χρήστο και Βασιλοπούλου Γαβριέλα για την ενεργό και δημιουργική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Η συνεργασία με την τάξη του ΣΤ1 του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θρακομακεδόνων, υπό την εποπτεία της δασκάλας Ελένης Κουρούπη, την οποία ευχαριστούμε θερμά υπήρξε γόνιμη και ζωντανή, ενισχύοντας τη διασχολική επικοινωνία και την ανταλλαγή εμπειριών.

Το σχολείο μας αισθάνεται υπερηφάνεια για τη δουλειά των μαθητών του, που με σοβαρότητα, φαντασία και συλλογικό πνεύμα υπερασπίζονται τις αξίες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου και ευαίσθητου κόσμου.

                 20250408 212756  20250408 212916

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9-4-2025

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 9_4_25

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση