Ένα υπέροχο ταξίδι

Ήταν Οκτώβριος όταν ήρθε ένα e-mail στο σχολείο για δηλώσεις συμμετοχής σε σχολικά πρωταθλήματα. Αμέσως ήρθε στο μυαλό μου η ομάδα πετοσφαίρισης των κοριτσιών. Παίζουν πολύ καλό βόλεϊ και ήμουν σίγουρος ότι θα έκαναν μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Το συζήτησα με τον Διευθυντή του σχολείου. Ήταν θετικότατος σε μια τέτοια συμμετοχή, απλά αυτό που μας προβλημάτιζε ήταν το κόστος συμμετοχής και οι δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Μιλήσαμε με τον υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής Νομού  Μαγνησίας για τους σχολικούς αγώνες, κ. Σταμάτη Μπένη. Επιθυμία όλων ήταν να συμμετέχουν και τα νησιά σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα απλά έπρεπε να υπάρχουν ανάλογες πιστώσεις για να καλυφθούν τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί πιστεύω ότι χωρίς την δική του συνδρομή δεν θα γινόταν τίποτα .

Η συμμετοχή επισημοποιήθηκε και με αγωνία περιμέναμε πότε θα δώσουμε τον πρώτο αγώνα. Οι αγώνες της Α’ φάσης θα γίνονταν στην Σκόπελο και αυτό έγινε εφικτό χάρη στην ανιδιοτελή συνδρομή για την διεξαγωγή των αγώνων των Τσακάλη Ιωάννη, Βασιλούδη Αικατερίνη, του Κ. Υγείας Σκοπέλου για την παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια των αγώνων και του Δήμου για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου.

IMG 20230216 123615765

Πρώτος αγώνας στις 30/1 με αντίπαλο το ΓΕΛ της Σκιάθου. Δεύτερο παιχνίδι στις 16/2 με αντίπαλο το 8ο ΕΠΑΛ Βόλου. Τρίτος αγώνας στις 23/2 με το 3ο ΓΕΛ Βόλου. Πρέπει να τονίσουμε ότι η ομάδα δεν έχασε ούτε ένα σετ και έφτασε στον τελικό του νομού με αντιπάλους τα κορίτσια του ΓΕΛ Αλμυρού, τις περσυνές πρωταθλήτριες.

Το παιχνίδι ορίστηκε για τις 7/3 το απόγευμα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Βόλου ‘ Βάκης Παρασκευόπουλος ‘. Εκεί τα κορίτσια μας έγραψαν ιστορία, κερδίζοντας 2-0 στα σετ, στέφθηκαν πρωταθλήτριες Νομού Μαγνησίας και το ταξίδι συνεχίστηκε.

Στις 15/3 παίζουμε μέσα στην Καρδίτσα με την αντίστοιχη πρωταθλήτρια ομάδα του νομού και περνάμε στον τελικό της περιφέρειας Θεσσαλίας με αντίπαλο το 4ο ΓΕΛ Λάρισας.

Τετάρτη 22/3 ημέρα διεξαγωγής του τελικού. Το άγχος, η έλλειψη τύχης που σε τέτοια κρίσιμα ματς θέλεις να έχεις με το μέρος σου, καθώς και η μειωμένη απόδοση από το αναμενόμενο βασικών παικτριών συντέλεσαν στο να χάσουμε από μία παρά πολύ καλή ομάδα και εδώ αυτό το υπέροχο ταξίδι τελείωσε. Ευχόμαστε στο λύκειο της Λάρισας καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω το μέγεθος αυτής της επιτυχίας σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είμαστε ένα μικρό επαρχιακό σχολείο και να ευχαριστήσω τις μαθήτριες-αθλήτριες για όλες αυτές τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Τους εύχομαι επιτυχία σε κάθε αγώνα που θα χρειαστεί να δώσουν στην  ζωή τους και ελπίζω αυτό το ταξίδι να αποτελέσει έμπνευση για όλους εμάς και ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, διδάσκοντας ότι όλα είναι εφικτά μέσα από σοβαρή προσπάθεια, προγραμματισμό και μεθοδικότητα .