Αρχείο ημέρας 13 Νοεμβρίου 2022

28η Οκτωβρίου: Τα λυκειόπαιδα γιορτάζουν με δημιουργικότητα

Μια μέρα αφιερωμένη στους αγώνες για ελευθερία και ανεξαρτησία, σύμβολο της Ελληνικής ανυπόταχτης ψυχής και της παγκόσμιας ειρήνης, που γιορτάστηκε με ενθουσιασμό και ζωντάνια από τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου.

ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ

Την παραμονή της σπουδαίας αυτής μέρας, με την καθοδήγηση της φιλολόγου κυρίας Πάσχου, οι μαθητές ένωσαν τις φωνές τους στον χώρο του σχολείου και διηγήθηκαν τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το ταλέντο δεν έλειψε από την εκδήλωση, καθώς οι μαθητές έπαιξαν και ερμήνευσαν τραγούδια που υμνούν τον ηρωισμό των Ελλήνων και Ελληνίδων αγωνιστών και το δικαίωμα των ανθρώπων στη ζωή και την ελευθερία. Οι μαθητές που παρακολούθησαν τη γιορτή είχαν ενεργή συμμετοχή, δημιουργώντας ένα κλίμα ενθουσιασμού και ενθάρρυνσης.

Η επόμενη μέρα ήταν πλήρης με τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που δημιουργήθηκαν σαν φόρος τιμής για το θάρρος και την αυτοθυσία των Ελλήνων ηρώων. Μετά την καθιερωμένη λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, εκφωνήθηκε πανηγηρικός λόγος στην μνήμη των πεσόντων, από την πλήροφορικό κυρία Αναγνωστοπούλου. Το αποκορύφωμα των εορτασμών ήταν η μαθητική παρέλαση με τη συμμετοχή των παιδιών του λυκείου και την καθοδήγηση του καθηγητή φυσικής αγωγής κυρίου Μεσσαλά. Ήταν έντονη η συγκίνηση τόσο των γονιών και των επισήμων, όσο και όλων των κατοίκων της Σκοπέλου που παρακολούθησαν τους μαθητές.

Τιμή σε εκείνους που δεν δίστασαν να γίνουν θυσία για να ζούμε ελεύθεροι!

«9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2022»

οθόνης 2022 11 13 201904 Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας οργάνωσαν και υλοποίησαν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις.

Την ημέρα εκείνη και το δικό μας σχολείο συμμετείχε σε αυτή την γιορτή με δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στο δημοτικό στάδιο Χώρας Σκοπέλου, εντός του σχολικού ωραρίου, με τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών .

Συγκεκριμένα οι μαθητές πήραν μέρος σε αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού ενώ παράλληλα είχαν αναλάβει και την σχετική προετοιμασία για την διεξαγωγή των αγωνισμάτων ( ομάδες κριτών , χρονομέτρες , γραμματεία αγώνων ).       οθόνης 2022 11 13 202022

Οι επιδόσεις που πέτυχαν οι μαθητές μας ήταν πολύ καλές αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η συμμετοχή, η προαγωγή της υγείας, της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.