Εκδρομές

 

Μαθητές του Λυκείου Ωρωπού – «Μίκης Θεοδωράκης»  στο «Περιβόλι της Παναγιάς»

 

Στο πλαίσιο πολιτιστικού εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί στο Λύκειό μας ο Θεολόγος κ. Παύλος Χάρης πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Σ΄αυτήν είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 26 μαθητές της Β’ Λυκείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, συνοδευόμενοι από τον κ. Χάρη, που την προετοίμασε και την υλοποίησε, και τoν κ. Ψάλτη Ηρακλή, Διευθυντή του Λυκείου, και τον κ. Μαυρομούστακο Θέμη, κοινωνιολόγο. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 23 Απριλίου στο «Περιβόλι της Παναγιάς», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται  από την Εκκλησιαστική παράδοση το Άγιο Όρος.

Ταξιδεύοντας προς την Ουρανούπολη της Χαλκιδικής οι μαθητές έκαναν στάση στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, στη γυναικεία Μονή του Ευαγγελιστή Ιωάννου του Θεολόγου, όπου προσκύνησαν τον τάφο ενός σύγχρονου Αγίου, του Αγίου Παϊσίου, και δέχθηκαν την αγάπη και τις ευλογίες των μοναζουσών.

 

Το Σαββατοκύριακο εισήλθαν στο Άγιον Όρος και, αφού αρχικά κατευθύνθηκαν στις Καρυές, πρωτεύουσα του Όρους, και προσκύνησαν την ιερή εικόνα του «Άξιον εστί», επισκέφθηκαν στη συνέχεια δύο σημαντικές Μονές, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, την αρχαιότερη μονή του Όρους και πρώτη στην τάξη,  και την Ιερά Μονή των Ιβήρων, στις οποίες και διανυκτέρευσαν. Είχαν, έτσι,  την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος των ακολουθιών και να γνωρίσουν από κοντά τα διακονήματα και τη ζωή των μοναχών.

 

Μαθητές και Καθηγητές στη Μονή Μεγίστης Λαύρας

 

Ξεναγήθηκαν στα κειμήλια του σύγχρονου μουσείου της Μονής Ιβήρων, που περιελάμβανε χρυσόβουλα και μολυβδόβουλα βυζαντινά, τον μανδύα του Γρηγορίου του Ε΄, εκκλησιαστικά σκεύη, χειρόγραφα ευαγγέλια, δισκοπότηρα, εγκόλπια και άλλα ιερά κειμήλια. Επισκέφτηκαν και το Λαογραφικό μουσείο της ίδιας μονής, που δημιουργήθηκε από τη φιλόπονη προσπάθεια ενός, κυρίως, μοναχού, και συμπεριελάμβανε αγροτικά  εργαλεία του 19ου και του 20ου (αρχές) αιώνα, σκεύη διάφορα, χρηστικά αντικείμενα, μεγάλα παραδοσιακά ραδιόφωνα και άλλα αντικείμενα λαϊκού πολιτισμού.

Οι μαθητές συνομίλησαν, επίσης, με τους Πατέρες, τους δέχτηκε και ο ίδιος ο ηγούμενος της Μονής των Ιβήρων, ιερομόναχος Ναθαναήλ,  εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους και ωφελήθηκαν πολλαπλώς από αυτές τις συναντήσεις.

Το αστείρευτο φυσικό κάλλος της χερσονήσου του Άθω,  η επιβλητικότητα και η ιστορία των μοναστηριακών συγκροτημάτων, σε συνδυασμό με την έντονη αγιαστική παρουσία σύγχρονων Αγιορείτικων μορφών κατέστησαν την εμπειρία μοναδική.

Ήταν μια εκδρομή ολιγοήμερη, πλούσια όμως σε συναισθήματα, βιώματα και αναμνήσεις. Ευχή όλων είναι να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες ευκαιρίες στο μέλλον. Ευκαιρίες για ψυχική ανάταση και πνευματική καλλιέργεια. Ευκαιρίες για ουσιαστικό προβληματισμό μέσα στη πεζή καθημερινότητα που ζούμε. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαθητές και Συνοδοί – Καθηγητές στη Μονή των Ιβήρων

 

 

————————————————————————————————————————————————————-

ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Έπειτα από τη συνεδρίαση της επιτροπής εκδρομών του σχολείου μας, επιλέχτηκε ομόφωνα η προσφορά του ταξιδιωτικού γραφείου IQ HOLIDAYS για το ξενοδοχείο DOVITEL  BOUTIQUE επειδή έχει την καλύτερη τιμή σε συνάρτηση με τις προσφερόμενες υπηρεσίες, την ποιότητα, την ασφάλεια και την απόσταση από την πόλη των Ιωαννίνων.

 

 

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 Με βάσει την υπ’αριθμ. 129287/Γ2 ΦΕΚ.2769 άρθρο 14 οι προσφορές των ταξιδιωτικών γραφείων για την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τρεις(3). Ως εκ τούτου επειδή κατά τον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στις 30/10/13 κατατέθηκαν στο ΓΕΛ Ωρωπού μόνο 2 (δύο) προσφορές από τα ταξιδιωτικά γραφεία ,η επιτροπή κυρήσσει τον διαγωνισμό ΑΚΥΡΟ.

[ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Η Επιτροπή Εκδρομών του Γενικού Λυκείου Σκάλας Ωρωπού μετά το άνοιγμα των δύο προσφορών για την εκδρομή της πενθήμερης εκδρομής της Γ’ Λυκείου, αξιολόγησε και αποφάσισε την ανάθεση της εκδρομής στο ταξιδιωτικό γραφείο Ι.Q HOLIDAYS λόγω χαμηλότερης τιμής προσφοράς του ξενοδοχείου (palladio 125€ +3 free έναντι palladio 130€+4 free)]

____________________________________________________________________________________________________________

ΙΤΑΛΙΑ: Επιτυχημένη η εκδρομή στην Ιταλία, οι μαθητές μας ενθουσιασμένοι με τη φιλοξενία των Ιταλών συμμαθητών τους, καινούριοι ορίζοντες ανοίγουν για τις εκδρομές στο εξωτερικό.

Με τιμές η αδελφοποίηση στην Ιταλία

Περισσότερα σχόλια και φωτογραφίες στη στο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης της δευτεροβάθμιας στο facebook, καθότι οι κανόνες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου απαγορεύουν την εμφάνιση φωτογραφιών μαθητών μας στο site του σχολείου μας.

Τετραήμερη Εκδρομή στη Θεσσαλονίκη:

Κατόπιν της υπ’αριθ. πρωτ. 103/16-2-12 προκήρυξης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που αναρτήθηκε στη Διεύθυνση Δ.Ε. Ανατ. Αττικής, ανακοινώνεται ότι το Γενικό Λύκειο Σκάλας Ωρωπού ανέθεσε την 4ήμερη εκδρομή της Β’ Λυκείου που θα πραγματοποιηθεί από 30/3/12 μέχρι 2/4/12 στη Θεσσαλονίκη στο ταξιδιωτικό γραφείο Α.Τ. Holidaysλόγω της καλύτερης προσφοράς από τα άλλα ταξιδιωτικά γραφεία που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, καθώς και της αποκλειστικότητας που έχει το εν λόγω ταξιδιωτικό στο ξενοδοχείο Grand Hotel.

Επταήμερη εκδρομή στην Ιταλία:

Όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία σχετικά με τη μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, ανακοινώνεται ότι το Γενικό Λύκειο Σκάλας Ωρωπού ανέθεσε τη διεξαγωγή της 7-ήμερης εκδρομής στο Girifalco Ν. Ιταλίας που θα πραγματοποιηθεί από 27-2-12 μέχρι 4-3-12 στο ταξιδιωτικό γραφείο «AT HOLIDAYS».

Ταξιδιωτικό γραφείο «AT HOLIDAYS» κόστος: 208,25€ ανά μαθητή

Ταξιδιωτικό γραφείο «DEVELOP TRAVEL ΕΠΕ» κόστος: 285,00€ ανά μαθητή

Ταξιδιωτικό γραφείο «MANESSIS» κόστος: 220,00€ ανά μαθητή

Αφήστε μια απάντηση