Η σχολική χρονιά ξεκίνησε με εκδρομή!

IMG_20190828_190230

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε νωρίτερα για δέκα (10) μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας με εκδρομή στο εξωτερικό!

Στα πλαίσια της συνεργασίας του πρώην Δήμου Σάμου με τον Δήμο του Greifswald στην Βορειοανατολική Γερμανία, διοργανώθηκε και φέτος ανταλλαγή επισκέψεων μαθητών Λυκείου και Μαθηματικός Διαγωνισμός.

Οι μαθητές και μαθήτριες από την Γερμανία επισκέφθηκαν την Σάμο τον Μάρτιο και φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Το πρόγραμμα της επίσκεψης είχε περιήγηση στα αξιοθέατα της Σάμου και επίσκεψη στο σχολείο μας, όπου διοργανώθηκε το πρώτο μέρος του μαθηματικού διαγωνισμού. Τα θέματα επιμελήθηκε ο Heiko Gallert, καθηγητής των μαθηματικών στο “Alexander von Humboldt Gymnasioum” της πόλης του Greifswald, που συνόδευσε την Γερμανική Ομάδα.

Η ανταπόδοση της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο (27/8/2019 – 31/8/2019) και οι δέκα  μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, που φιλοξένησαν τους Γερμανούς τον Απρίλιο, βρέθηκαν στην Γερμανία με τη συνοδεία των καθηγητών κ. Γιαννούλη και κ. Σαμολαδά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη νοοτροπία και τον τρόπο ζωής της Γερμανικής πόλης, να δουν μια ξένη χώρα, να διασκεδάσουν και φυσικά να δημιουργήσουν φιλίες που δύσκολα θα χαθούν στον χρόνο. Στο Greifswald έγινε και το δεύτερο μέρος του μαθηματικού διαγωνισμού, με θέματα που επιμελήθηκε ο κ. Γιαννούλης.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και σε όλες.