Με την ευκαιρία των 400 χρόνων από τη γέννηση του Ζαν Ντε Λα Φοντέν, το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργάνωσε ένα πρότζεκτ όπου μαθητές από σχολεία όλων των βαθμίδων που διδάσκονται τα γαλλικά ως 2η ξένη γλώσσα, διάβασαν μύθους του Λαφοντέν στα γαλλικά και τους αντίστοιχους του εμπνευστή του, Αισώπου, στα ελληνικά.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας 2021 με μεράκι και αγάπη για τη γαλλική γλώσσα από μαθητές και καθηγητές γαλλικής γλώσσας !

Στο πρότζεκτ συμμετέχουν πάνω από 100 σχολεία και 40 καθηγητές γαλλικής γλώσσας από τη Β. Ελλάδα
Υπεύθυνη προγράμματος είναι η κ. Δανάη Ιωακειμίδη (Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Συνεργασίας-Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσ/νίκης) σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ – APLF-DU, την υποστήριξη των συντονιστριών εκπαιδευτικού έργου κ.κ. Κωφίδου και Μαυρομάτη και σε συνεργασία με το Δίκτυο Δημοτικών Βιβλιοθηκών μέσων ενημέρωσης στη Β. Ελλάδα.
Tο Λύκειο Πολυγύρου συμμετείχε στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης με το μύθο “Η αλεπού και ο πελαργός” του Ζαν ντε λα Φοντέν τον οποίο μπορείτε να ακούσετε στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Χριστίνα Χατζηπαντελή. Συμμετείχαν οι μαθητές (Αλφαβητικά και ανά τάξη) :
  1. Αθανασία Κατσιακιώρη (Α Λυκείου)
  2. Αγνή Παλαιοχωρινού (Α Λυκείου)
  3. Δέσποινα Τσίκουλα (Α Λυκείου)
  4. Δήμητρα Βαβδινού (Β Λυκείου)
  5. Μιχαέλα Λάναρη (Β Λυκείου)
  6. Ελέινα Σπανού (Β Λυκείου)
  7. Συμώνη Σπανού (Β Λυκείου)
  8. Βασίλης Τζαφέρος (Β Λυκείου)

https://www.youtube.com/watch?v=9mhBwb1vKeY&ab_channel=Institutfran%C3%A7aisdeThessalonique%CE%9Ffficiel