Στα πλαίσια του μαθήματος project με θέμα τον επαγγελματικό προσανατολισμό είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με μία στρατιωτική ψυχολόγο κατόπιν αιτήματος κάποιων μαθητών. Μπορέσαμε σε μία σειρά από ερωτήσεις και απαντήσεις να γνωρίσουμε περισσότερα πράγματα για το επάγγελμα του ψυχολόγου και ιδιαίτερα του στρατιωτικού ψυχολόγου.
Με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα όλοι οι συμμαθητές μπόρεσαν να συμμετέχουν. Μετά από την πλήρη εικόνα του επαγγέλματος δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές, να κατασταλάξουν θετικά ή αρνητικά ως προς την προοπτική της επιλογής για το επάγγελμα της στρατιωτικής ψυχολόγου. Αναμφίβολα λύθηκαν απορίες σχετικά με το επάγγελμα. Όμως ταυτόχρονα δόθηκαν πετυχημένες συμβουλές στους εφήβους που ίσως δεν έχουν αποφασίσει τη μελλοντική τους πορεία αφού το επικείμενο επάγγελμα σχετίζεται με την ψυχολογική συμβουλή και υποστήριξη.
Αυτή η συνάντηση βέβαια ήταν αφορμή και για μελλοντικές συναντήσεις με επαγγελματίες, που τα παιδιά αποφάσιζαν από κοινού, για την συνεργασία τους. Η μεγάλη διευκόλυνση στην κάποτε δύσκολη απόφαση της επαγγελματικής αποκατάστασης αρχίζει να φαίνεται στους εφήβους του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου και στους μελλοντικούς εργαζόμενους Έλληνες πολίτες.