Καταρχάς, να συστηθώ … με λένε Έλενα Καρανταγλή και είμαι μαθήτρια της Β΄τάξης του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου- κατεύθυνση θεωρητική- και στα πλαίσια του διαγωνισμού ”Τeenage Angst” (μπορείτε να δείτε πληροφορίες εδώ: http://dynamoprojectspace.blogspot.gr/2012/10/teenage-angst.html), που ήταν ένα καλλιτεχνικός διαγωνισμός για έφηβους με ελεύθερο αντικείμενο, έκανα μια ταινία μικρού μήκους Stop Motion, ο τίτλος της οποίας είναι ”Subject: Love”. Tελικά, ήταν ένα από τα έργα μου που επιλέχθηκε για την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, 21-12-12 με 17/02/12, και θα αποτελείται από 75 έργα δημιουργών ηλικίας 15-18, είσοδος ελεύθερη (http://dynamoprojectspace.blogspot.gr/2012/12/teenage-angst.html).

Αυτή η έκθεση πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το ”ΔΥΝΑΜΟ: project space”, που είναι ένας μη-κερδοσκοπικός φορέας ο οποίος διοργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις, εργαστήρια, διαλέξεις, performance και πειραματικές εκδόσεις από το χώρο των εικαστικών, της αρχιτεκτονικής, και του design από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η περσινή έκθεση, αλλά και η φετινή ήταν και θα είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, για το γεγονός και μόνο, ότι δόθηκε η ευκαιρία στους νέους της Ελλάδας να εκφραστούν μέσω της τέχνης αλλά και να δώσουν μια πιο μεγάλη αναγνώριση στα έργα τους. Συγχαρητήρια λοιπόν, στο ΔΥΝΑΜΟ, για την ευκαιρία αυτή που μας παρέχει, και ελπίζω του χρόνου να έχει περισσότερες συμμετοχές το σχολείο μας!

Τώρα για την ταινία μου, με λίγα λόγια,

η έμπνευση μου ήρθε: ένα απόγευμα όταν κοίταζα τα αντικείμενα πάνω στο γραφείο μου

η ιδέα πίσω από το βίντεο: η αγάπη αν ήταν αντικείμενο θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από ένα μολύβι μέχρι και μια σοκολατένια καρδιά. Ένα απλό καθημερινό αντικείμενο, διαφορετικό για το καθένα από εμάς. Στο τέλος όμως… η αγάπη, καταλήγει να είναι η χυμένη αστερόσκονη στη ζωή μας…

εκτέλεση: με μία ψηφιακή φωτογραφική, ένα τετράδιο, αρκετά τσαλακωμένο χαρτί και 500 περίπου φωτογραφίες, η ταινία κατέληξε να είναι αυτό που είναι

χρόνος: ένα απόγευμα και μια μέρα χωρίς ύπνο

το μήνυμα: η αγάπη υπάρχει παντού, στη καθημερινότητα και στα πιο απλά της αντικείμενα. Είναι ένα αντικείμενο… Βρείτε το λοιπόν!

φιλοδοξίες: επιλογή για την έκθεση ”Teenage Angst” – έγινε!!-, πολλά views στο youtube και χαμόγελα στο πρόσωπο όσων την δούν!

Μπορείτε να τη δείτε εδώ:

Περιμένω σχόλια!!!! 😉