Σήμερα, στο μάθημα της πληροφορικής, η μαθήτρια Μποζίνη Παυλίνα πήρε συνέντευξη από το μαθητή Βάιο Μόσιαλο, ο οποίος συμμετείχε στο συνέδριο “ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥ” που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τη δημιουργική ομάδα “Schooligans” σχετικά με τα δικαιώματα των μαθητών.

Ερώτηση: Καταρχήν, τι αποκόμισες από το ταξίδι σου στην Αθήνα και την όλη διοργάνωση;

Απάντηση: Ήταν μια μοναδική εμπειρία! Γνώρισα άτομα από όλη την Ελλάδα, ενημερώθηκα για την κατάσταση στα ελληνικά σχολεία, ενώ παράλληλα μου δόθηκε η ευκαιρία να εκφράσω και εγώ τις δικές μου απόψεις σχετικά με το ζήτημα των δικαιωμάτων των μαθητών.

Ερ: Ποιο περιστατικό από αυτά που άκουσες σου έκανε περισσότερο εντύπωση και γιατί;

Απ: Στη Σάμο πέρισυ ένας καθηγητής ο οποίος είχε ακροδεξιές αντιλήψεις εν ώρα μαθήματος είπε στους μαθητές να μην τρων συχνά ψάρια καθώς τα ψάρια τρων τους λαθρομετανάστες που συνήθως ναυαγούν και ενδεχομένως να μολυνθούν και οι ίδιοι από διάφορες ασθένειες.

Ερ: Τελικά, στις πόλεις ή στην ύπαιθρο σημειώνονται τα περισσότερα περιστατικά ενδοσχολικής βίας;

Απ: Στις πόλεις είναι η αλήθεια οτι είναι ένα σύνηθες πλέον φαινόμενο. Ωστόσο νέα δεδομένα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας απαντάται σε μεγάλο βαθμό και στην ύπαιθρο.

Τέλος θα ήθελα να σημειώσω πως είναι εξοργιστικό να βιώνεις την άσχημη πλευρά της δημοσιογραφίας στα δεκαεπτά σου (αναφερομαι στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ) γιατί η συνέντευξη που έδωσα εγώ ο ίδιο διαστρεβλώθηκε πλήρως δημιουργώντας λανθασμένες απόψεις γενικεύοντας τα λεγόμενα μου.

Παυλίνα Μποζίνη, Βάιος Μόσιαλος