Την Παρασκευή στις 23 Νοεμβρίου διεξάχθηκε η πρώτη εκπαιδευτική εκδρομή των ερευνητικών εργασιών “H τέχνη και οι έφηβοι”, “Ζήτω ή ζητώ το βιβλίο” και του προγράμματος “Φωτογραφία: μία άλλη διάσταση της πραγματικότητας”.

Αν και η αναχώρηση μας καθυστέρησε λιγάκι, τελικά καταφέραμε να επισκεφτούμε την έκθεση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών με θέμα “Το Μουσείο μέσα στο Μουσείο”. Για να γίνει η ξενάγηση πιο γρήγορα, χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Εμείς ξεκινήσαμε από τον 1ο όροφο! Ρίξτε μία ματιά!

Αυτές οι εικόνες λοιπόν, είναι φωτογραφισμένες στη Γαλλία, στο κλασικό μουσείο του Λούβρου από τον Jean Christophe Ballot. Ένας φωτογράφος που δίνει έμφαση στις λεπτομέρειες των χρωμάτων (μαύρο-άσπρο-γκρι),στις σκιές, στα αγάλματα (ήθελε να τους δώσει ζωή και κίνηση).

Στον 2ο όροφο μετά, ο φωτογράφος Mimmo Jodice φωτογραφίζει το προσωπικό του Λούβρου “παρέα” με τα πρόσωπα που υπάρχουν στα κάδρα του μουσείου της Γαλλίας. Ο καλλιτέχνης έχει φροντίσει τα μάτια των ηρώων να είναι ευθυγραμμισμένα σε μία ευθεία στο ύψος του μέσου επισκέπτη με σκοπό να τους κοιτάνε στα μάτια. Στη συνέχεια η ξεναγός μας έδωσε κάποια βιβλία όπου μπορούσαμε να συνδυάσουμε τα πρόσωπα με άλλα διαφορετικά.

Τέλος το αποκορύφωμα της ημέρας! Έπρεπε να γίνουμε ζωγράφοι στα δικά μας πρόσωπα… ποιος όμως τα κατάφερε καλύτερα; To αφήνω στην κρίση σας!

Στάση για φαγητό καιιιι…αναχώρηση για Πολύγυρο! Περάσαμε όλοι υπέροχα!