Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές από κρούσματα βίας στα σχολεία, διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με το «Δίκτυο για τη Βία στο Σχολείο» την Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012, ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Πρόκειται για την εκδήλωση «Ενδοσχολική βία – Συμβιώνοντας στο Σχολείο», που θα πραγματοποιηθεί live- streaming (11:00 -13:00 π.μ) στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, (οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι) και στην οποία θα μπορούν να παραβρεθούν όσοι δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών στα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των  φαινομένων ενδοσχολικής βίας.

Οι  μαθητές μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα μέσω e-mail στη διεύθυνση: i.gaitanarou@neagenia.gr, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της Διαδικτυακής εκδήλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το site της  Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς www.neagenia.gr.