Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2021  διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas.

Για το σχολικό έτος 2020-2021, ο Διαγωνισμός τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-προπονητών τους:

Θα σχηματίσουν ομάδες
(teamwork)

Θα μελετήσουν τη σχετική βιβλιογραφία και θα πειραματιστούν
(critical thinking)

Θα εξερευνήσουν την επιστήμη της μηχανικής
(engineer thinking)

Θα εντοπίσουν προκλήσεις και θα προτείνουν λύσεις
(problem solving)

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, θα διεξαχθούν δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης των προπονητών των ομάδων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Αυτόνομη Οδήγηση (Κατηγορία Regular)

Ο διαγωνισμός αυτόνομης οδήγησης, είναι ένας διαγωνισμός ατομικής χρονομέτρησης. Κάθε αυτοκίνητο, διαγωνίζεται μόνο του, κινούμενο αυτόνομο γύρω από την πίστα, προσπαθώντας να πετύχει τον καλύτερο χρόνο.

Με αυτό το νέο διαγωνισμό, θέλουμε να μεταφέρουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας, στη μαθητική κοινότητα και να εκπαιδεύσουμε τους μαθητές μας στη συστηματική μελέτη και επίλυση πραγματικών προβλημάτων της εποχής μας.

 

Τα ρομπότ στην υπηρεσία του ανθρώπου: Powerbots, το μέλλον της ενέργειας (Ανοικτή κατηγορία)

Στο άμεσο μέλλον τα ρομπότ και τα μηχανήματα θα γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι “ρομποτικοί υπηρέτες”, που περιγράφει η επιστημονική φαντασία ήδη από τη δεκαετία του 50, θα γίνουν πραγματικότητα το αργότερο σε μια δεκαετία.

Σε αυτή τη μαζική “εισβολή” των μηχανών στη ζωή μας, η αποστολή φέτος είναι η κάθε ομάδα να οικοδομήσει ένα ρομπότ/project που να βοηθάει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2021/02/23/panellinios-diagonismos-ekpaideytikis-rompotikis-2021/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση