«

»

Οκτ 30

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Δελτίο Τύπου για σεμιναριακό μάθημα με θέμα: «Η Μικρασιατική Εκστρατεία και η αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στη Λέσβο»

Στο πλαίσιο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2022), την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, το Α1 Τμήμα παρακολούθησε σεμιναριακό μάθημα με θέμα: «Η Μικρασιατική Εκστρατεία και η αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στη Λέσβο». Διδάσκων ήταν ο κ. Στρατής Αναγνώστου, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Λέσβου, Δρ Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Εταιρείας Λεσβιακών Μελετών. Το μάθημα έλαβε χώρα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας κατά τις δύο πρώτες ώρες του Ωρολογίου Προγράμματος.

Ο κ. Αναγνώστου με γλαφυρό και κατατοπιστικό λόγο αναφέρθηκε στη μακραίωνη παρουσία των Ελλήνων στον ευρύτερο Μικρασιατικό χώρο, στη βαθμιαία αποδυνάμωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον 19ο αιώνα, στις συνθήκες που άρχισε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, στον πρώτο διωγμό του 1914 και στην οριστική αποχώρηση των Μικρασιατών Ελλήνων από τα πατρογονικά τους εδάφη, η οποία έγινε μέσα σε φωτιά και αίμα το 1922. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους Μικρασιάτες πρόσφυγες που έφτασαν στη Λέσβο προβάλλοντας σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν και να διακρίνουν πρόσωπα και γεγονότα της Μικρασιατικής τραγωδίας και να εκτιμήσουν  το δράμα των Μικρασιατών προσφύγων.

Τον συντονισμό του σεμιναριακού μαθήματος είχε ο Αθανάσιος Ι. Καλαμάτας, θεολόγος του σχολείου μας

img1 img2 1 img3 1 img4 1 img5 1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2022/10/30/deltio-typoy-gia-seminariako-mathima-me-thema-i-mikrasiatiki-ekstrateia-kai-i-apokatastasi-ton-mikrasiaton-prosfygon-sti-lesvo/

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων