Σημαντική διάκριση στον 9ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου για το σχολ. έτος 2019-20

Για ακόμη μια χρονιά σημαντική είναι η διάκριση τριών μαθητριών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στον 9ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου, τον οποίο κάθε χρόνο διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στον εφετινό διαγωνισμό οι μαθήτριες Μαρία – Ταξιαρχούλα Στεφανέλλη (Α΄ Λυκείου) και η Στελλίνα Βόμβα (Β΄ Λυκείου) είναι μεταξύ των 15 πρώτων μαθητών/τριών που αρίστευσαν στην προκριματική φάση του διαγωνισμού και έλαβαν, η μεν Μαρία – Ταξιαρχούλα Στεφανέλλη την 15η, η δε Στελλίνα Βόμβα την 10η θέση, ενώ η μαθήτρια Ευστρατία – Μαρία Τρευλάκη –  Κοντέλλη (Α΄ Λυκείου) κατέλαβε την 5η θέση στους επιλαχόντες μαθητές.

Οι δύο παραπάνω μαθήτριες θα συμμετάσχουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, που θα γίνει στις 18 / 19 Ιανουαρίου 2020 στο Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Αξίζει, εδώ, να σημειωθεί ότι η Στελλίνα Βόμβα είχε διακριθεί και στον περσινό διαγωνισμό. Μάλιστα στη δεύτερη φάση έλαβε την τρίτη θέση, και ως επιλαχούσα θα συμμετείχε στην Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφικού Διαγωνισμού που γίνεται κάθε Ιούνιο στη Ρώμη.

Το θέμα του 9ου Πανελλαδικού Μαθητικού Διαγωνισμού Φιλοσοφικού Δοκιμίου ήταν «Η Ελπίδα» και οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα από τρία θέματα που η θεματική τους αφορούσε κείμενα και θέσεις για την ελπίδα των Θουκυδίδη, Σαίρεν Κίρκεγκωρ, Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συγχαίρουν τις επιτυχούσες μαθήτριες αλλά κι όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον εν λόγω διαγωνισμό και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2020/01/18/simantiki-diakrisi-ston-9o-panelladiko-diagonismo-filosofikoy-dokimioy-gia-to-schol-etos-2019-20/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση