Εκδήλωση Ρομποτικής στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου

Πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 8/2/2019 και ώρα 10:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν, στην Αγγλική Γλώσσα, τα έργα Ρομποτικής του σχολείου μας (Υδρορομπότ και έξυπνος κάδος ανακύκλωσης). Επίσης, φοιτήτριες από Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας παρουσίασαν την έξυπνη τσάντα. Ακόμη, φοιτήτριες από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παρουσίασαν τον έξυπνο κάδο από την επιχειρηματική πλευρά.

Τέλος, ακολούθησε συζήτηση, στην αγγλική γλώσσα, μεταξύ των μαθητών του Ομίλου Δημοσιογραφίας Μ.Μ.Ε. & Ραδιοφώνου και των φοιτητών/τριών των δύο Πανεπιστημίων. Η συζήτηση μαγνητοφωνήθηκε, από επαγγελματικά εργαλεία μαγνητοφώνησης και η εκπομπή θα μεταδοθεί στον European School Radio.

Ο έξυπνος κάδος ανακύκλωσης έχει δημιουργηθεί με τον υπολογιστή (πλακέτα) UDOO NEO. Το πρόγραμμα έχει γραφεί στη γλώσσα C. Στην κορυφή του κάδου έχει τοποθετηθεί ένα αισθητήριο απόστασης (υπερύθρων).  Όταν το ύψος των ανακυκλώσιμων υλικών μέσα στον κάδο ανακύκλωσης είναι κάτω από 3cm, τότε ανάβει το πράσινο LED.  Όταν το ύψος των ανακυκλώσιμων υλικών μέσα στον κάδο ξεπεράσει τα 3cm, τότε σβήνει το πράσινο LED. Όταν το ύψος των ανακυκλώσιμων υλικών μέσα στον κάδο, ξεπεράσει τα 18cm τότε ανάβει το κόκκινο LED. Επίσης η πλακέτα UDDO NEO στέλνει ασύρματα (μέσω WiFi) συνεχώς δεδομένα μέτρησης του ύψους και του όγκου των ανακυκλώσιμων υλικών στην πλατφόρμα ThingSpeak (https://thingspeak.com/), όπου γίνεται επεξεργασία των δεδομένων με το λογισμικό Matlab και απεικονίζονται σε γραφήματα οι μετρήσεις. Τέλος, τα γραφήματα εμφανίζονται σε κινητές συσκευές ή tablet με το λογισμικό ThingView Free. Για την επικοινωνία της πλακέτας UDOO NEO με την πλατφόρμα ThingSpeak, έχει γραφεί πρόγραμμα στη γλώσσα Python.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2019/02/09/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%81%ce%bf%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%af%ce%b8%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%b1-%ce%b5%ce%ba%ce%b4/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση