Πρόγραμμα ERASMUS+ “GEOPARKS”

Ομάδα μαθητών και καθηγητών του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΛ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ του Παν/μιου Αιγαίου, επισκέφτηκαν την πόλη AROUCA της Πορτογαλίας (12-18 Μαρτίου) στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού  εκπαιδευτικού προγράμματος ERASMUS + με τίτλο  GEOPARKS”.

Η σύμπραξη αποτελείται από τέσσερα σχολεία σε Ισπανία, “Campos de Amaya Secondary School”, Πορτογαλία, “Agrupamento de escolas de Arouca”, Γαλλία, “Lycee Alexandra David Neel”, και Ελλάδα, “Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου” που βρίσκονται σε περιοχές ήδη χαρακτηρισμένες ως Γεωπάρκο ή στοχεύουν (η περίπτωση της Ισπανίας) στη στήριξη του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες μαθητών του σχολείου, συμμετείχαν στη σχολική ζωή, αντάλλαξαν γνώσεις για τα Γεωπάρκα, ενδυνάμωσαν την οικολογική τους συνείδηση και  είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Γεωπάρκο της Arouca ,και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το κατέταξαν ανάμεσα     στους σημαντικούς γεώτοπους παγκοσμίως.

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Digne les Bains της Γαλλίας, όπου βρίσκεται το συνεργαζόμενο σχολείο (24-29  Απριλίου).

img1 img2 img3

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2017/03/31/%cf%80%cf%81%cf%8c%ce%b3%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%b1-erasmus-geoparks/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση