«

»

Απρ 27

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Φωτογραφίες από επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Αγαπητοί/ές,

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011, υποδεχθήκαμε στο Λόφο τους μαθητές του Πειραματικού Λυκείου του ΠΑ σε προγραμματισμένη επίσκεψη – γνωριμία με το ΠΑ και τα Τμήματα του στη Μυτιλήνη.

Η οργάνωση της επίσκεψης ολόκληρου σχολείου (150 μαθητών και 10 περίπου καθηγητών) και η ουσιαστική ενημέρωση των μαθητών αποδείχθηκαν ιδιαίτερα  απαιτητικό εγχείρημα. Η εξαιρετική συνεργασία μας  με την Κοσμήτορα της ΣΚΕ, τους Προέδρους,  τους Καθηγητές και το ερευνητικό προσωπικό των Τμημάτων μας  ήταν καθοριστικής σημασίας για την πολύ μεγάλη επιτυχία της επίσκεψης – όπως εκφράστηκε μέσα από τα  σχόλια μαθητών και καθηγητών του σχολείου.

Οι μαθητές με τη βοήθεια της Δ/νσης Δημοσίων-Διεθνών Σχέσεων γνώρισαν μέσα από στιγμιότυπα  το ΠΑ, την ιστορία του, την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία του, τα αντικείμενα σπουδών και τις πανεπιστημιουπόλεις του. Η κ. Κάτια Πολυχρόνη από το Γραφείο Διασύνδεσης μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της ενεργού φοίτησης, του «ανήσυχου-ενημερωμένου» φοιτητή και το ρόλο ενός πλούσιου βιογραφικού κατά την αποφοίτηση. Η κ. Μουτάφη, ο κ. Παπαγεωργίου, ο κ. Γρηγορίου, ο κ.  Εξερτζόγλου, η κ. Κλωνάρη παρουσίασαν τα αντικείμενα σπουδών των Τμημάτων τους και συζήτησαν με τα παιδιά θέματα επαγγελματικής αποκατάστασης. Ο κ. Τσιρτσής υποδέχθηκε μαθητές Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης  στο ΤΕΘ, ο κ. Ματσίνος στο Τμήμα Περιβάλλοντος, ο κ. Καλαμποκίδης στο Εργαστήριο Φυσικών Καταστροφών στο Τμήμα Γεωγραφίας.  Τους μαθητές ξενάγησε στο εργαστήριο γεωπληροφορικής του Τμήματος ο κ. Τάταρης, στα εργαστήρια Βιολογίας  του Τμήματος  Περιβάλλοντος η κ. Γεωργή και στα εργαστήρια Χημείας ο κ. Καραντανέλλης – όπου  είχαν την ευχάριστη εμπειρία να συναντηθούν με φοιτητές  «εν δράσει».

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους/όλες για την οργάνωση και για την προθυμία να πλαισιώσουν την επίσκεψη του Πειραματικού μας Λυκείου και είμαστε βέβαιοι πως η εμπειρία αυτή θα μας βοηθήσει στην ακόμα καλύτερη οργάνωση παρόμοιων σχολικών και ενημερωτικών επισκέψεων στο ΠΑ.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Τμ. Γεωγραφίας κ. Ζούρο για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου, το οποίο ήταν ήδη δεσμευμένο για προγραμματισμένη ημερίδα του Τμήματος.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Νίκος Σουλακέλλης, Αναπληρωτής Καθηγητής
Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας
Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κτήριο Διοίκησης
Λόφος Πανεπιστημίου
81100 Μυτιλήνη
τηλ.: 22510-36021, fax: 22510-36029
e-mail: vice-rector-afsw@aegean.gr
Nikos Soulakellis, Accosiate Professor
Vice-Rector of Academic Affairs and Student Welfare
University of the Aegean
Administration Building
University Hill
GR 81100 Mytilene, Lesvos Greece
tel: (+30)22510-36021, fax: (+30)22510-36029
e-mail: vice-rector-afsw@aegean.gr

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/2014/04/27/%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83/

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων