Επιστροφή σε Erasmus+

Erasmus+ KA2

Κατά το σχολικό έτος 2022-23, το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει σε δύο νέα προγράμματα Erasmus+ KA121 με τίτλο «Μαθησιακή Κινητικότητα Μαθητών και Προσωπικού» και ΚΑ2 με τίτλο «The School 4 The Schools: an effective Leadership in challenging times«.

Το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει ως συντονιστικό σχολείο, για τα σχολ. έτη 2020-22, από κοινού με σχολεία της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ελλάδας στο εκπαιδευτικό χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+, ΚΑ2, με  θέμα “Energy resourses for sustainability”(Ενεργειακοί πόροι για την αειφορία).

Την ομάδα των συνεργαζόμενων σχολείων συγκροτούν: Agrupamento de Escolas de Arouca, της Πορτογαλίας, το I.E.S Campos de Amaya, της Ισπανίας και το Αρσάκειο Λύκειο της Πάτρας.

Στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Energy resourses for sustainability” (Ενεργειακοί πόροι για την αειφορία), δημιουργήθηκε το ιστολόγιο https://energyresourcesforsustainability.blogspot.com/

 
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την επιστημονική προσέγγιση τους, την ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά θέματα, τις δυνατότητες χρήσης τους.

Το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει, για τα σχολ. έτη 2018-19, από κοινού με Σχολεία/Πανεπιστήμια της Ιταλίας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας στο εκπαιδευτικό χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+, ΚΑ2, με  θέμα “LIDO – Ενίσχυση της Ηγετικής Ανάπτυξης μεταξύ των Εκπαιδευτικών (LIDO- Fostering Leadership Development Amongst Teachers)”.

Ιστοσελίδα προγράμματος: http://www.lidoproject.eu/

Την ομάδα των συνεργαζόμενων Σχολείων/Πανεπιστημίων συγκροτούν:

Partner List

Code Institution Country
P1 Fo.Ri.Um. sc Italy
P2 Istituto Tecnico Statale CARLO CATTANEO Italy
P3 GIUNTI O.S. PSYCHOMETRICS SRL Italy
P4 UNIVERSITATEA DIN PITESTI Romania
P5 SPOLECZNA AKADEMIA NAUK Poland
P6 ColegiulEconomic “Maria Teiuleanu” Romania
P7 LiceumAkademickieAkademickiego Centrum Edukacyjnego SAN w Lodzi Poland
P8 EXPERIMENTAL HIGH SCHOOL OF MYTILENE OF THE  UNIVERSITY OF THE AEGEAN Greece
P9 VI-th Secondary School St. st.Cyril and  Methodius Bulgaria

 


 

Το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει, για τα σχολ. έτη 2017-19, από κοινού με σχολεία της Ιταλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας στο εκπαιδευτικό χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+, ΚΑ2, με  θέμα “Η  διδακτική προσέγγιση S.T.E.A.M. – Mία εκπαίδευση με νόημα (The S.T.E.A.M. instructional approach – A meaningful education)”.

Την ομάδα των συνεργαζόμενων σχολείων συγκροτούν: τα  Ιstituto Tecnico Industriale Statale Alessandro Volta (I.T.I.S. A. Volta Perugia) και Istituto d’Istruzione Superiore Patini Liberatore (Patini Liberatore) της Ιταλίας, Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focsani της Ρουμανίας, ADILE MERMERCI ANADOLU LISESI MUDURLUGU της Τουρκίας και σε ρόλο συντονιστή το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου της Ελλάδας.

 


 

Το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει, για τα σχολ. έτη 2016-18, από κοινού με σχολεία της Ισπανίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας στο εκπαιδευτικό χρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+, ΚΑ2, με  θέμα τα Γεωπάρκα.

Την ομάδα των συνεργαζόμενων σχολείων συγκροτούν: τα  Lycee Alexandra David Neel, της Γαλλίας, Agrupamento de Escolas de Arouca, της Πορτογαλίας και σε ρόλο συντονιστή το I.E.S Campos de Amaya, της Ισπανίας.

Ιστοσελίδα προγράμματος: http://lyk-peir-mytil.les.sch.gr/fourgeoparks/

Το πρόγραμμα είναι διετούς διάρκειας  και προβλέπει ανταλλαγή επισκέψεων από ομάδες μαθητών και συνοδών καθηγητών στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως Γεωπάρκα στις χώρες που συμμετέχουν. Η Λέσβος, στο σύνολό της, ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων που προστατεύονται από την UNESCO.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών μας με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού και πολιτιστικού κάλλους, η ευαισθητοποίησή τους σε περιβαλλοντικά θέματα, ο προβληματισμός για την πορεία του πλανήτη. Επιπλέον, η άμεση επαφή τους με συνομηλίκους τόσο στο σχολικό όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον θα αποτελέσει (όπως μας δίδαξε η εμπειρία μας από ανάλογα προγράμματα) μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις από τα μαθητικά τους χρόνια.

Η πρώτη συνάντηση εργασίας των εκπροσώπων  των σχολείων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στις 23-26/10/2016 στην Ισπανία.

img3 img2 img1

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/erasmus/erasmus-ka2/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση