↑ Επιστροφή σε Erasmus+

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Erasmus+ KA1

Κατά το σχολ. έτος 2021-22, το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA120 με πολλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών μας στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στις 20-26 Φεβ 2022, ένας εκπαιδευτικός του σχολείου μας (κ. Μαστρογιάννης Ιάκωβος) επισκέφτηκε την Πράγα της Τσεχίας για παρακολούθηση του προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο «ICT in education» και θεματολογία:

 • Module 01 – Introduction to ICT in Education
 • Module 02 – Using online applications
 • Module 03 – Safety issues (plagiarism, health, cyber bullying, cyber stalking)
 • Module 04 – Simple Coding
 • Module 05 – Weebly/WebQuests
 • Module 06 – Using mobile devices to support learning
 • Module 07 – Finding resources for lessons
 • Module 08 – Efficient presentations
 • Module 09 – Creation of posters
 • Module 10 – ICT in different subjects
 • Module 11 – Workshop

Θα ακολουθήσουν και άλλες μετακινήσεις εκπαιδευτικών του σχολείου μας στο εξωτερικό για επιμόρφωση σε καινοτόμες διδακτικές πρακτικές.


 

Reading the Agiassos:

https://spark.adobe.com/video/cMfixfoY87E2F

Διδακτικά σενάρια:

http://photodentro.edu.gr/v/item/ugc/8525/918 για την αρχαία ελληνική γραμματεία,
http://photodentro.edu.gr/ugc/r/8525/917 για την νεοελληνική γλώσσα,
http://photodentro.edu.gr/ugc/r/8525/916 για την νεοελληνική λογοτεχνία.

Βίντεο «Αναμνήσεις από ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται!»:

https://www.facebook.com/310420015664611/videos/1504901296216471/?pnref=story

ERASMUS+ KA1 και διάχυση:

Κάντε κλικ εδώ για να κατεβάσετε το κείμενο διάχυσης της δράσης Erasmus+ KA1.

Εγχειρίδιο Erasmus+ KA1:

Creative Methodologies_notebook

Δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο:

Πληροφορίες για το Πρόγραμμα Erasmus+ του σχολείου μας:

Στη σύγχρονη εποχή της έκρηξης της γνώσης και της ώσμωσης των πολιτισμών, η συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθίσταται αναγκαία ως ένα από τα μέσα που μπορεί να διαθέσει ένας επιστήμονας για να ανταποκριθεί με επάρκεια στο ρόλο του. Το πρόγραμμα Erasmus+ αποτελεί επάξια ένα από αυτά.

Στο πλαίσιο του πολυσχιδούς, ως προς τις δράσεις του, ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περσινού σχολικού έτους 2015-2016 αλλά και κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού -προκειμένου να μην διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία- η μετακίνηση 12 εκπαιδευτικών του Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγγλία και στη Σουηδία. Συγκεκριμένα δύο εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν στην Κων/πολη, τέσσερις στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και έξι στο Exeter της Αγγλίας αντίστοιχα. Η επιμόρφωση είχε διάρκεια μιας έως δύο εβδομάδων και αφορούσε στα επιστημονικά ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων ακόλουθα των ειδικοτήτων τους.

Η επιμόρφωση Digital Extra που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στη Σουηδία αφορούσε στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με στόχο να εξετάσουν μια σειρά από μεθόδους e-learning, καινοτομιών και τεχνολογιών για την καλύτερη προετοιμασία τους σε έναν ραγδαία μεταβαλλόμενο εργασιακό χώρο. Ειδικότερα αναφερόταν στην αξιοποίηση κινητών συσκευών και των σχετικών λογισμικών για τη μουσειακή εκπαίδευση των μαθητών που περιλαμβάνεται στο άτυπο πρόγραμμα κάθε σχολείου.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα IPC teacher training που ολοκληρώθηκε στο Exeter  στο οποίο συμμετείχαν 6 καθηγητές του σχολείου μας έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες  να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με μια νέα κουλτούρα, να αλληλοεπιδράσουν με άλλους εκπαιδευτικούς ευρωπαϊκών χωρών  ανταλλάσσοντας πληροφορίες για διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα και να καλλιεργήσουν το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος η πρόσληψη και η ανταλλαγή εμπειριών και νέων μεθόδων διδασκαλίας με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού τους έργου. Επιπρόσθετα, το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συμβάλουν στη διάχυση της διαπολιτισμικής συνείδησης που αφορά τόσο στη δια βίου μάθηση όσο και στην προώθηση μιας ευρείας γλωσσικής πολυμορφίας μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι «μαθαίνω τη γλώσσα του άλλου, σημαίνει μαθαίνω και τον πολιτισμό του».

Ας θυμηθούμε τη φράση του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «κανείς δεν είναι ένα απομονωμένο νησί», η οποία βρίσκει εφαρμογή στη σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η γνωστοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων αλλά και η μεταλαμπάδευση του εκπαιδευτικού πολιτισμού της κάθε μίας χώρας ξεχωριστά, θα μπορούσε κατ’ επέκταση να ενθαρρύνει  τη δημιουργία  ενός ευρωπαϊκού χώρου δια βίου μάθησης, που θα ενισχύει την έννοια της διεθνούς διάστασης της εκπαίδευσης αλλά και της κατάρτισης των εκπαιδευτικών, προκειμένου να ασκηθούν πολιτικές τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο για μια πιο ποιοτική παιδεία.

ka1_8 ka1_7 ka1_6 ka1_5 ka1_4 ka1_3 ka1_2 ka1_1

Κατά το σχολ. έτος 2015-16, το σχολείο μας συμμετείχε σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με πολλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών μας στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, στις 22-28 Οκτ 2015, δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (κα. Σωτηρίου Σοφία, κ. Μαστρογιάννης Ιάκωβος) επισκέφτηκαν την Κωνσταντινούπολη για παρακολούθηση του προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο «Digital Extra» και θεματολογία:e-learning, mobile learning, augmented reality, video editing.

Στις 11-23 Ιουλίου 2016, έξι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (κα. Σκαλοχωρίτου Γεωργία, Ζερβού Μαρία, Μουτζουρέλλη Ειρήνη, Κακαρίδου Μαρία, Σωτηρίου Σοφία και Ζαφειρίου Μαρία), επισκέφτηκαν τo Exeter της Μεγάλης Βρετανίας προκειμένου να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα Erasmus+ KA1 με τίτλο «Better English for teachers». Στόχος της κινητικότητας ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων και μεθόδων στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας. Παράλληλα, γνώρισαν το βρετανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τη Βρετανική κουλτούρα. Επίσης, υπήρξε συγκριτική προσέγγιση μεθόδων διδ/λίας και ωρολογίου προγράμματος στη Λογοτεχνία καθώς και εξοικείωση με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας της Λογοτεχνίας.

Στις, 24-30 Ιουλίου 2016, δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (κ. Διγιδίκης Γιεώργιος, κ. Αϊβαλιώτης Δημήτριος) επισκέφτηκαν την Στοκχόλμη της Σουηδίας, για παρακολούθηση του προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο «Reading the City» και θεματολογία:visit the city, video producing.

Στις, 07-13 Αυγούστου 2016, δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας (κ. Νείρος Αντώνιος, κ. Άλμπερτ Ματοσιάν Ντικράν) επισκέφτηκαν την Στοκχόλμη της Σουηδίας, για παρακολούθηση του προγράμματος Erasmus+ KA1 με τίτλο «Digital Extra» και θεματολογία:e-learning, mobile learning, video producing, webquests.

Το ERASMUS+/Μαθησιακή Κινητικότητα Ατόμων είναι το πρόγραμμα δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης που συμβάλλει στην επίτευξη ενός βασικού στόχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανάπτυξη της κοινωνίας που θα βασίζεται στη γνώση, παρέχοντας στους πολίτες της Ευρώπης εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και ευκαιρίες ανανέωσης αυτών των γνώσεων σε όλη τη διάρκεια του βίου τους. Η Δράση ΚΑ1 του Erasmus+ προσφέρει την ευκαιρία σε στελέχη σχολικών μονάδων σχολίων να βιώσουν μια μαθησιακή εμπειρία σε μια άλλη χώρα.

Τρίπτυχο προϊόν διάχυσης του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας:
Τρίπτυχο1s
Τρίπτυχο2s

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1/erasmus/erasmus-ka1/

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων