Εκτύπωσέ το Σελίδα

Εκδηλώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017-2018

 • Την ΔΕΥΤΕΡΑ 21/05/2018 και ώρα 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ.  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η Ημέρα Μαθηματικών. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν οι παρακάτω εργασίες από τους μαθητές:
  1. Αστρονομία και Μαθηματικά. Ταμβάκη Ανδρ.
  2. Ο Ντόναλτ Ντακ στη Mathland. Ματοσσιάν Ντ. Κουτσκουδής Παν.
  3. Μπιλιάρδο και Μαθηματικά. Ματοσσιάν Ντ. Κουτσκουδής Παν.
  4. Γεωμετρία και κόμιξ. Σκαλοχωρίτου Γ.
  5. Μουσική και Μαθηματικά. Σκαλοχωρίτου Γ. (Παρουσίαση: Ζαχαράκης Εμ).
 • Την ΤΡΙΤΗ 22/05/2018 και ώρα 10.30 π.μ. – 12.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η  παρουσίαση των Ερευνητικών Εργασιών (Projects) και Πολιτιστικών Προγραμμάτων:  A. Eρευνητικές εργασίες (Projects)
  1. «Η κόμη της Βερενίκης. Διεπιστημονική προσέγγιση της γένεσης του σύμπαντος και της εμφάνισης της ζωής. Η συνεισφορά της θεολογικής επιστήμης». Α΄ Λυκείου. Αθ. Καλαμάτας.
  2. «Πρόσφυγες – Μετανάστες – Πολίτες του Κόσμου». Β΄ Λυκείου. Αθ. Καλαμάτας.
  3. Αστρονομία για όλους. Α΄ Λυκείου. Ανδρ. Ταμβάκη.
  4. Σχεδίαση – Ανάπτυξη Ψηφιακών Παιχνιδιών και Εφαρμογών για Κινητές Συσκευές (tablets, smartphones) με το Λειτουργικό Σύστημα Android. Α΄ Λυκείου. Αντ. Νείρος.
  5. Δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών για τα γεωπάρκα. Β΄ Λυκείου. Αντ. Νείρος.
  6. Άσκηση και διατροφή. (Ισορροπημένη διατροφή, συμπληρώματα, αναβολικά). Β΄ Λυκείου. Ιακ. Μαστρογιάννης

  Β. Πολιτιστικά Προγράμματα

  1. Σαν παραμύθι ……… Μαθητές του Σχολείου μας απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων. Καλαμάτας Αθ., Ζερβού Μαρία, Τρούλος Αναστ.
  2. Δρόμοι Λεσβιακής Ποίησης. Μακρυπούλιας Βας., Ταμβάκη Ανδρ.
 • Την  ΤΕΤΑΡΤΗ 23/05/2018 και ώρα 09.45 π.μ. – 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου η παρουσίαση  Ομίλων –   Προγραμμάτων ERASMUS:Α. Όμιλοι
  1. Ρομποτική και Περιβάλλον Αιβαλιώτης Δημ. Ταμβακέρας Βλ.
  2. Όμιλος Εργαστηρίου. Ταμβακέρας Βλ.
  3. Όμιλος Νοηματικής. Παρουσίαση τραγουδιού στη Νοηματική Γλώσσα. Σωτηρίου Σοφία
  4. Όμιλος Δημοσιογραφίας, ΜΜΕ και Ραδιοφωνίας. Δημιουργία μαθητικού περιοδικού και ραδιοφωνικών εκπομπών. Νείρος Αντ., Αναγνώστου Ιωάννης.
  5. Αθλητικός Όμιλος. Μαστρογιάννης Ιακ. (H παρουσίασή του θα γίνει την Πέμπτη στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων).
  6. Θεατρικός Όμιλος. Ματοσσιάν Ντικράν, Ζερβού Μαρία. [Η παράσταση θα λάβει χώρα στο θεατρικό εργαστήρι των Αστέγων στις 5 και 6 Ιουλίου 2018. (Από παιδιά που συμμετέχουν στον θεατρικό Όμιλο θα πραγματοποιηθεί αναπαράσταση της δίκης του τυράννου Θηραμένη.)

  Β. Erasmus

  1. Γεωπάρκα. Μουτζουρέλλη Ειρ.
  2. STEAM. Ματοσσιάν Ντ.
 • Την Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 08:30 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σχολική γιορτή διά τήν ἐπέτειον τῆς 25ης Μαρτίου 1821.
 • Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκδήλωση με θέμα «Εθελοντισμός – Σχολείο – Κοινωνία«,  για την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τη μεταμόσχευση του μυελού των οστών και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.
 • Από την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν διάφορες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από μαθητές/τριες του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
 • Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την 17η Νοεμβρίου, στην Αίθουσα Τελετών του σχολείου μας.
 • Tην Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017,  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Σχολείου μαςεκδήλωση για την επέτειο εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου καθώς και η απονομή των βραβείων και των αριστείων. Για τις ανάγκες της γιορτής, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης μας χορήγησε σπάνια φύλλα εφημερίδων της εποχής 1040-1944, που εκτηδόθηκαν στη Μυτιλήνη και οι οποίες εκτέθηκαν στην Αίθουσα Τελετών του σχολείου μας.
 • Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017,  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημέρωση για τους σεισμούς από την καθηγήτρια Φυσικής του σχολείου μας κ. Σωτηρίου Σοφία. Κατεβάστε την παρουσίαση από εδώ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2016-2017

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2015-2016

 • Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:30, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, Εσπερίδα για τον Γιώργο Φαλέτα. Ομιλητές: Αριστείδης Καλάργαλης, Μαρία Ζαφειρίου, Αθανάσιος Καλαμάτας, Παναγιώτης Παρασκευαίδης, Κώστας Φαλέτας. Κατεβάστε το πρόγραμμα από εδώ.
 • Την Πέμπτη 22 Απριλίου 2016 και ώρα 11:30, στο πλαίσιο του CMS Virtual Visit from Greece πραγματοποιήθηκε σύνδεση με την ομάδα επικοινωνίας του πειράματος CMS του CERN. Την συνάντηση παρακολούθησαν 50 περίπου μαθητές του Πειραματικού ΓΕ.Λ Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου, εκπαιδευτικοί καθώς και 10 περίπου μαθητές του ΓΕ.Λ Άντισσας. Οι μαθητές ενημερώθηκαν μέσω video conference από Έλληνες επιστήμονες του Cern και στη συνέχεια έκαναν ερωτήσεις για σχετικά θέματα με τη Φυσική Υψηλών Ενεργειών και την έρευνα που πραγματοποιείται στο πειραματικό κέντρο του Cern.
 • Την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30, στο πλαίσιο εορτασμού της Ελληνικής Επανάστασης 1821 και της συμπλήρωσης των 195 χρόνων απ’ αυτήν, οργανώνει εκδήλωση μνήμης, με ομιλητή τον συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ και θέμα: «1821: Η δυναμική της Παλιγγενεσίας και οι αποδομητές της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης.
 • Την Δευτέρα 08 Φεβρουαρίου 2016, από τις 18:30 μέχρι με τις 20:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του σχολείου, εκδήλωση – ενημέρωση για το Νέο Λύκειο από την Υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Μυτιλήνης κα. Ευγενία Τοροσιάδου. Ακολούθησε η διανομή των ελέγχων, τους οποίους παρέλαβαν οι γονείς των μαθητών.
 • Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015· ώρα: 18:00, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Στράτου Παρασκευαΐδη, «Ο Φιλόλογος κι ο Φιλόσοφος. Διάλογοι και Μελέτες», και τα Εγκαίνια της Έκθεσης Σχολικού Βιβλίου από τη Δωρεά του αείμνηστου Γυμνασιάρχη Σταύρου Παρασκευαΐδη και των υιών αυτού Στρατή και Παναγιώτη, στην  ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Θα μιλήσουν οι: κα. ΜΑΡΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, Φιλόλογος· κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, Φιλόλογος· κ. Α. Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, Θεολόγος. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γ. ΔΙΓΙΔΙΚΗΣ, Φιλόλογος. Διάρκεια Έκθεσης Σχολικού Βιβλίου: 06 – 22 Δεκεμβρίου 2015· Ώρες λειτουργίας του Σχολείου.
 • Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα με θέμα «eTwinning – H Κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου από τον Πρεσβευτή eTwinning Βορείου Αιγαίου, κ. Νείρο Αντώνιο.
 • Tην Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 8:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Πειραματικού ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, εκδήλωση για την Επέτειο Ιστορικής Μνήμης της 28ης Οκτωβρίου 1940.
 • Την Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 2015, επισκέφτηκαν το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου, 18 φοιτητές του κολεγίου Lewis and Clark  των ΗΠΑ, συνοδευόμενοι από καθηγητή του κολεγίου τους και την Κουφοπούλου Σοφία, καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Michigan. Οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του Σχολείου και την Ιστορική βιβλιοθήκη του, ήλθαν σε επαφή με μαθητές και καθηγητές με τους οποίους αντήλλαξαν απόψεις για το εκπαιδευτικό σύστημα Ελλάδας και ΗΠΑ καθώς και για την τρέχουσα κοινωνικοοικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Οι εντυπώσεις τους από την επίσκεψη ήταν πολύ θετικές, εξαίροντας το ιδιαίτερα ζεστό και φιλόξενο κλίμα που συνάντησαν καθώς και τη φιλικότητα των μαθητών του ΠΓΕΛ Μυτιλήνης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykpeirm/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων