Απρ 24
09

Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2024-2025

Ενόψει της λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για την υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων εγγραφής, ανανέωσης εγγραφής ή μετεγγραφής των μαθητών/τριών στην Α’, Β’ και Γ’ τάξη των Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. και Π.ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2024-2025, παρακαλούνται οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ και Β’ Λυκείου να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, στην ιστοσελίδα https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses, τις σχετικές  Υπεύθυνες Δηλώσεις (των οποίων τα πρότυπα μπορείτε να δείτε στα παρακάτω συνημμένα έγγραφα).

Οι συγκεκριμένες Υ.Δ. θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εφόσον υπάρχουν, και εν συνεχεία και οι δύο αυτές Υ.Δ. να επιστραφούν στη σχολική μονάδα έως τις 22-04-2024, είτε με γνήσιο της υπογραφής, είτε μέσω Gov.gr.

Επισημαίνεται ότι στις δύο Υ.Δ. θα πρέπει να ταυτίζεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας.

Αφού, αμφότεροι οι γονείς/κηδεμόνες, τις συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr, θα τις εκτυπώσουν και θα τις προσκομίσουν στον/στην καθηγητή/τρια που είναι υπεύθυνος του  τμήματος του τέκνου τους. Σε περίπτωση που αδυνατούν να εκτυπώσουν τις υπεύθυνες δηλώσεις, μπορούν να τις στέλνουν στο σχολείο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για εκτύπωση, σημειώνοντας απαραίτητα το τμήμα του/της μαθητή/τριας.

Για τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής, θα αποσταλεί νεότερη εγκύκλιος.

Δείτε παρακάτω τη σχετική επιστολή προς τους γονείς, καθώς και τα υποδείγματα Υπευθύνων Δηλώσεων:

e-Εγγραφές 2024 – Επιστολή προς τους γονείς.pdf

e-Εγγραφές 2024 – ΥΔ υποβάλλοντα.pdf

e-Εγγραφές 2024 – ΥΔ συναινούντα.pdfΔεν επιτρέπονται σχόλια.