Δεκ 23
14

7ο Masterclass στον Πειραιά 2023-2024: Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων

7o Masterclass στον Πειραιά 2023-2024: Προχωρημένα μαθήματα Φυσικής Σωματιδίων για μαθητές Λυκείου

Το Πρότυπο Γενικό Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά με τη συνεργασία της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου του Πανεπιστημίου Πειραιώς και της Δευτεροβάθμιας Δ/νσης Πειραιά, οργανώνει ημερίδα με τίτλο:

«7ο  Masterclass στον Πειραιά 2023-2024»

που απευθύνεται σε μαθητές των Λυκείων του Πειραιά.

Η ημερίδα προσφέρει την ευκαιρία σε μαθητές Λυκείων να γνωρίσουν τη Φυσική των Στοιχειωδών Σωματιδίων μέσα από:

(α) εξειδικευμένες ομιλίες και

(β) την επεξεργασία μετρήσεων σε πραγματικά γεγονότα από τα πειράματα του CERN, του μεγαλύτερου επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Πειραιώς κατάλληλα εξοπλισμένης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η διάρκεια της ημερίδας θα είναι από τις 09:00 έως τις 16:00 περίπου.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής είναι η ακόλουθη:

Τα ενδιαφερόμενα Λύκεια θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Από κάθε Λύκειο μπορούν να συμμετέχουν το πολύ 4 μαθητές. Στην περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπερνούν τον αριθμό μαθητών που μπορεί να εξυπηρετήσει η αίθουσα που έχει επιλεγεί, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας, βάσει του χρόνου παραλαβής της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής.

Καταληκτική ημερομηνία παραλαβής αιτήσεων συμμετοχής είναι η Παρασκευή 22/12/2023.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους υπεύθυνους καθηγητές: Νικόλαο Παπαδάκη και Μιχαήλ Σαρρή στο τηλ.: 210-4175291.Δεν επιτρέπονται σχόλια.