Νοέ 23
30

Σχολική ψυχολόγος για το σχολ. έτος 2023-2024

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι στο σχολείο μας έγινε τοποθέτηση Ψυχολόγου. Ονομάζεται Καλαϊτζή Παναγιώτα και θα είναι στη διάθεσή σας κάθε Πέμπτη στο χώρο του σχολείου μας κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Η ψυχολόγος θα μπορεί να δεχτεί ατομικά στον χώρο του σχολείου μαθητές, γονείς και κηδεμόνες που το επιθυμούν.

Η υποστήριξη και η συμβουλευτική σε ατομικό επίπεδο των παιδιών αλλά και των γονέων θα γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κατάλληλο για την τήρηση του απορρήτου, μέσα στο σχολείο, ο οποίος παραχωρήθηκε από τη Διεύθυνση του σχολείου και θα είναι εντός του σχολικού ωραρίου.

Στην περίπτωση τακτικής συμβουλευτικής υποστήριξης ανηλίκων μαθητών απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και των κηδεμόνων.

Στους ενήλικες μαθητές απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους και, όπου κρίνεται αναγκαίο, η συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων.

Τέλος, η Ψυχολόγος δεσμεύεται από τον κώδικα δεοντολογίας της ειδικότητας της για την τήρηση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των οικογενειών τους. Λύση της υποχρέωσης για την τήρηση του επαγγελματικού απορρήτου επιτρέπεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου η ψυχολόγος έχει σχηματίσει τη γνώμη ότι κινδυνεύει η ζωή (ασφάλεια) του ατόμου ή η ζωή και η σωματική ακεραιότητα τρίτων προσώπων. Στην περίπτωση αυτή, η ανακοίνωση γίνεται μόνο σε αρμόδια πρόσωπα ή φορείς (οικείους, κηδεμόνα, δικαιοσύνη).

Η επικοινωνία μαζί της μπορεί να γίνει μέσω της διεύθυνσης του σχολείου ή μέσω email (pkalaitzi@sch.gr).

Την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να προσκομίσει το παιδί σε περίπτωση ατομικού ραντεβού με την ψυχολόγο μπορείτε να την βρείτε εδώ:

Υπεύθυνη Δήλωση για ψυχολόγο.docxΔεν επιτρέπονται σχόλια.